پنجمین وبینار – گفتگو با نخبگان علمی- در دانشگاه ابن سینا برگزار گردید

پنجمین وبینار از سلسله وبینار های علمی دانشگاه ابن سینا – گفتگو با نخبگان علمی- به تاریخ ۲۸/۸/۱۴۰۱ ساعت ۱۰ قبل از ظهر با اشتراک معاونت اداری و مالی آقای دکتر حلیمی، ریاست دانشکده اقتصاد آقای دکتر ابراهیمی، استادان و دانشجویان برگزار گردید. برنامه متذکره توسط دانشکده اقتصاد تدارک دیده شده و مهمان ویژه برنامه آقای استاد سید اسحاق علوی  عضو هیئت مؤسس و استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه ابن سینا، آمر اسبق سیاست های پولی بانک مرکزی افغانستان، نماینده پیشین افغانستان در صندوق بین المللی پول و مشاور رئیس اجرایی صندوق بین المللی پول برای کشور های افغانستان، ایران، الجزایر، مراکش، تونس، لیبی و غنا، بود.

نخست آقای عبدالحمید محمودی دبیر برنامه ضمن سپاسگزاری از مهمان برنامه، ریاست دانشکده اقتصاد و سایر اشتراک کنندگان، از استاد علوی دعوت به عمل آورد تا در رابطه با موضوع برنامه “فرصت ها و چالش های فراروی دانشجویان در بازار کار جهانی” صحبت نماید. استاد علوی ضمن قدردانی از هیئت رهبری دانشگاه و ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه ابن سینا، با محور های ذیل صحبت نمود. از آنجایی که ما در افغانستان با بحران مازاد نیروی کار، جمعیت در حال گسترش، عدم ظرفیت کافی بازار برای جذب نیروی کار و وضعیت انقباضی اقتصاد مواجه هستیم، فرصت های بسیار محدود کاری در داخل کشور وجود دارد. فرصت دیگری که وجود دارد، بازار کار جهانی است.

ایشان فرصت های جهانی برای نیروی کار را طور ذیل مورد بررسی قرار داد: بازار کار جهانی خصوصا در کشور های توسعه یافته با مازاد تقاضای نیروی کار مواجه است که دلیل آن کمبود عرضه نیروی کار است که متأثیر از کمبود نیروی جمعیت فعال است. این کمبود نیروی کار و کاهش جمعیت فعال در کشور های توسعه یافته، فرصت خوبی برای کشور هایی است که نیروی کار مازاد دارد. علاوه بر این، بعد از همه گیری کرونا، کار کردن از راه دور نیز به عنوان یک شیوه کاری مرسوم مورد توجه قرار گرفته و امکان و فرصت های کاری خوبی در بازار کار جهانی فراهم شده است.

فرصت های موجود در بازار کار جهانی یک سلسله چالش ها و دشواری هایی نیز دارد که مانع از استفاده از این فرصت ها می‌شود. چالش هایی مانند:

۱-آماده نبودن نیروی کار برای ورود به بازار کارجهانی که بین مهارت ها و اقتضاأت بازار کار جهانی مطابقت وجود ندارد.آماده نبودن نیروی کار برای ورود به بازار کارجهانی که بین مهارت ها و اقتضاأت بازار کار جهانی مطابقت وجود ندارد.

۲-عدم توانایی فراگیری و استفاده از ظرفیت های لازم و مورد نیاز در بازار کار جهانی.

۳-عدم تسلط با زبان‌های بین المللی.

۴-عدم توجه نظام آموزشی به مهارت های نرم مانند: مهارت های رهبری، مهارت حل تعارض، مهارت حفظ روابط، مهارت ایجاد شبکه و…

۵-مشکل فقدان اعبتار

۶-عدم اعتماد به نفس

در ادامه پرسش های از طرف دانشجویان و اشتراک کنندگان مطرح و توسط استاد علوی پاسخ داده شده و برنامه به پایان رسید.