اقتصاد تجارتی
رشته اقتصاد تجارتی :
اقتصاد تجارتی رشتهای است که در آن محصل با جنبههای توصیفی و تحلیلی نظریات اقتصاد خرد و کلان، مدیریت تولید، مدیریت بازاریابی، اقتصاد زراعتی، تجارت الکترونیک و کاربردهای آن، مقررات مالیات، انواع حسابداری و اصول حسابداری آشنا میشود. همچنین محصل این رشته با استفاده از یک سری مدلهای تصمیمگیری و متدهای کمی، تعیین خط مشی مطلوب و تصمیم گیری مورد نیاز یک مدیر را فرا می گیرد. در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و استخدام به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحدها، ارائه مشوره تحصیلی به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی و معرفی فرصتهای شغلی و بازارکار این رشته از توسط اساتید مربوطه در یک جدول زمانی خاص ارائه میگردد.
راه اندازی دیپارتمنت اقتصاد تجارتی در مقطع لیسانس در پاسخ به معضل بیکاری ساختاری ،یعنی عدم تطابق عرضه و تقاضای نیروی کار و نیازهای مبرم نهادها، موسسات، بانکها، و بنگاهها در سکتور خصوصی و دولتی صورت گرفته است. دوره لیسانس رشته اقتصاد بازرگانی شامل: مضامین عمومی ، مضامین اساسی، اختصاصی و اختیاری است که محصلان با گذرندان موفقیت آمیز آن، دانشنامه (دیپلوم) معتبر علمی به تایید وزارت محترم تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان دریافت میکنند.
۱ : تربیت کارشناسان و نیروی فنی و متخصص برای پاسخگویی به نیازهای بازار، نهادها ،موسسات، بانک ها و … در سکتورهای دولتی و خصوصی.
۲ : آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل و ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی (ماستری و دکتری) در رشته مربوطه
۳ : انتظار می رود فارغ التحصیلان این رشته بتوانند با بهرهگیری از دانش اقتصاد، مسایل و مشکلات پیچیده اقتصادی را در سطوح خرد وکلان مرفوع ساخته و نیز کارکرد سازمانهای بزرگ اقتصادی را تجزیه و تحلیل کرده و راهحلها و سیاست های موثر و متناسب را ارایه دهند و نهایتا در تنظیم سیاستهای اقتصادی کشور، مشارکت داشته باشند و تصمیم گیری کنند.