آشنایی
دانشگاه ابنسینا به موجب حکم ماده ۴۶ قانون اساسی و طبق مقررۀ تأسیس مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی وزارت تحصیلات عالی و در چارچوب سایر لوایح و مقررات این وزارتخانه، در سال ۱۳۸۹ به عنوان نخستین نهاد تحصیلات عالی غیرانتفاعی داخلی، پس از اخذ جواز به طور رسمی شروع به کار کرد.
دانشگاه ابنسینا نخست با چهار فاکولته علوم سیاسی، اقتصاد و مدیریت، حقوق و علوم اجتماعی کارش را شروع کرد. رشتههایی چون اقتصاد تجارتی، مدیریت بانکی و امور مالی، حقوق عامه و خصوصی، حقوق جزا و علومجنایی، روابط بینالملل، اندیشه سیاسی، جامعه شناسی، ژورنالیزم و فلسفه (در مجموع نه رشته علمی) در سطح لیسانس در این چهار فاکولته تدریس میشد. بعد از تأسیس دانشگاه، به تدریج فاکولته انجینیری با چهار دیپارتمنت، شامل انجنیری سیول، زمینشناسی و معدن، آرشیتکت (مهندسی) و انجینیری محیط زیست و فاکولته کامپیوترساینس با دو رشته مهندسی نرم افزار و تکنولوژی معلوماتی تأسیس و به واحدهای علمی مؤسسه افزوده شد.
نخستین شعبه ولایتی مؤسسه، در سال ۱۳۹۱ در مزار شریف شروع به کار کرد. این شعبه دارای رشتههای علوم سیاسی، حقوق، اقتصاد، علوم اجتماعی و کامپیوترساینس است. شعبه مزار شریف نیز مجهز به کتابخانه، کامپیوترلب و کدر علمی مستقل است. به استثنای رشتههای انجینیری، سایر رشتههایی که در مرکز تدریس میشود، به عین کریکولم و کیفیت در چارچوب فاکولتههای شعبه مزار فعال است. در سال۱۳۹۲ ، دانشگاه ابنسینا موفق شد که مقطع ماستری روابط بینالملل را راه اندازی کند و در سال بعد (۱۳۹۳) موفق شد که ماستری حقوق جزا و درسال ۱۳۹۵ ماستری حقوق خصوصی را نیز تأسیس نماید. تلاشها برای فعال کردن ماستری در دیگر رشتهها نیز در جریان است. کتابخانه غنی، آزمایشگاههای مدرن، لبهای کامپیوتر مجهز، در کنار کدر علمی و دائمی و مدیریت حرفهای، ابنسینا را به یک مجموعه علمی معتبر، با نشاط و با ثبات و دارای آینده مبدل کرده است. دانشگاه ابنسینا بهعنوان یک نهاد تحصیلات عالی غیرانتفاعی، از بدو تأسیس، سیاست «تحصیلات عالی ارزان و با کیفیت» را تعقیب کرده و اکنون به دلیل مثبت بودن بیلانس مالی، برنامۀ حمایت از محصل و کاهش مزد تحصیلی را به اجرا میگذارد. در سال تحصیلی ۱۳۹۴ دانشگاه ابنسینا با کاهش قابل توجه در فیسهای تحصیلی (۱۳ هزار در علوم انسانی، ۲۰ هزار کامپیوتر ساینس و ۲۳ هزار در انجنیری) گام استوار دیگری را در راستای توسعه و تعمیم تحصیلات عالی با کیفیت برداشته است.
دانشگاه ابن سینا فعلا در مرحله سوم تضمین کیفیت قراردارد و آمادگی لازم دارد تا اعتبار آکادمیک از ریاست تضمین کیفیت وزارت محترم تحصیلات عالی کسب کند.