معرفی پروژه ساختمان دایمی دانشگاه

مقدمه

یک دانشگاه معیاری و معتبر، در کنار نیروی انسانی و علمی، در قدم نخست نیازمند تأسیسات معیاری است. تأسیسات معیاری عبارت است از صنوف درسی استندرد، کتابخانه مجهز باتمامی تأسیسات وابسته، آزمایشگاه‌ها، مرکز تحقیقات، دفاتر اداری، سالن کنفرانس و همایش‌های علمی، تالارهای مناسب برای برگزاری جلسات شورای گوناگون دانشگاه، فضای سبز، مراکز ورزشی و تربیت بدن. این مجموعه تأسیسات بایستی از سیستم ایمنی مناسب، سیستم تهویه معیاری و وسایل گرمایش و سرمایش مناسب  برخوردار بوده و با امکانات آموزشی و کمک آموزشی و مدرن مجهز باشد. این، در واقع شرط لازم برای آموزش فعال و با کیفیت است. تا این تحقق پیدا نکند، یک مرکز دانشگاهی به یک مرکز پایدار و با اعتبار تبدیل نمی‌شود.

دانشگاه ابن‌سینا، به‌عنوان یک مرکز علمی غیر انتفاعی، عام المنفعه و ملی، از بدو تأسیس عزم آن را داشته است که به بهترین دانشگاه در سطح ملی تبدیل شود. برای دستیابی به این هدف، یکی از برنامه‌های راهبردی آن را همان آغاز، اعمار یک مجموعه ساختمانی با تمامی نیازمندی‌های یک دانشگاه مدرن بوده است. در همین راستا ازآغاز تأسیس دانشگاه، زمینی واقع در شهرک امید سبز را که در نقشه مصوب شهرک موصوف جزو ساحه آموزشی تعریف شده بود، خریداری و برای ساختمان دایمی دانشگاه در نظر گرفته  شد. این زمین توسط شخصیت خیر و بزرگوار جناب حاجی محمد نبی خلیلی با قیمت مناسب در اقساط بلند مدت در اختیار دانشگاه ابن‌سینا قرار داده شد و طی یک سال اخیر با همکاری شرکت(عمران هولدینگ گروپ) تمامی نقشه‌های فنی و معماری و برآوردهای هزینه های آن ترتیب و پروژه آماده اجرا گردیده است.

توضیح پروژه اعمار ساختمان

طراحی و ساخت ساختمان دایمی دانشگاه یک پرژه بلند مدت است که در دو فاز جداگانه در مدت زمانی دوسال (برابر آوردهای فعلی) با مدیریت محترم انجینر سهراب علی جدیر به انجام خواهد رسید. این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۰۱۰۰ (ده هزارو صد) متر مربع ساخته می‌شود که از این مجموعه حدود ۵۰۰۰ (پنج هزار) متر مربع آن زیر بنای ساختمان است که در هفت طبقه اعمار می‌گردد و روی هم رفته مشتمل بر ۳۵ تا ۳۸ هزار متر مربع زیر بنا خواهد بود. پروژه اعمار ساختمان، ذیلا در دو بخش تحت عنوان ویژگی های کلی و توصیف جزئیات ساختمان ارائه می‌شود:

ویژگی های کلی ساختمان دایمی دانشگاه به قرار ذیل خواهد بود:

الف) شکل و نمای ظاهری (معماری): معماری و نمای ساختمان، ترکیبی از نمادهای معماری، فرهنگی، ملی و مدرن است. محوطه و دیوارها همه به گونه ای طراحی شده است که حس بصری و هنری بیننده را ارضا و رضایت خاطر وی را حاصل کند و برای استادان، محصلان و کارمندان نیز فضای پر احساس و بانشاط بوده و آنها می توانند خود را در آن فضا راحت احساس کنند. بدین سبب، ابن سینا از این جهت می تواند به یک نماد پرافتخار فرهنگی تبدیل شود.

ب) ضمنا این ساختمان از سیستم روشنایی، گرمایش، سرمایش، آسانسور و سیستم ایمنی برخوردار است. سیستم گرمایش این مجموعه با مرکز گرمی سوخت گاز پیش بینی شده و در سیستم سرمایش این مرکز از سیستم مرکزی چپلر استفاده خواهد شد. برای سیستم ایمنی نیز تجهیزات ذیل مورد استفاده قرار خواهد گرفت: دوربین های مداربسته و سیستم صد حریق

ج) فضای سبز، امکانات رهایشی، جمنازیوم و مراکز ورزشی و تربیت بدنی در حد استندرد برای دانشگاه در نظر گرفته شده است.

توصیف جزئیات تأسیسات

امکانات، ظرفیت‌ها و تأسیسات پیش‌بینی شده در این مجموعه عبارت اند از:

دفاتر و اداری: این دفاتر مقام ریاست عمومی دانشگاه، دفتر هیأت امنا، دفتر روابط بین‌الملل، اتاق کنفرانس‌ها، دفتر سکرتریت، دفتر معاونت اداری_ مالی، دفتر معاونت علمی_ تدریسی، دفتر پژوهشی، دفتر پژوهشگاه، دفتر ریاست دانشکده‌ها، دفتر ریاست تحصیلات تکمیلی، دفتر ریاست آموزشی،  کتابخانه‌ها اختصاصی دانشکده‌ها دفتر آمریت دیپارتمنت‌های، دفتر ریاست امور استادان و محصلان، دفتر بخش دیتابیس، دفتر مدیریت تحصیلات تکمیلی،  دفتر مدیریت فارغان، دفتر آرشیف اسناد، دفتر بخش محصلان، دفتر بخش استادان، دفتر مدیریت منابع بشری، اتاق آرشیف اسناد منابع بشری، دفتر دستیار مدیریت منابع بشری، دفتر مدیریت محاسبه، اتاق آرشیف محاسبه، اتاق اسیستانت محاسبه۱، اتاق اسیستانت محاسبه ۲، اسیستانت محاسبه۳، دفتر کلینیک حقوقی، سالن محکمه تمثیلی با ظرفیت ۵۰ الی ۶۰ نفر، مراجعان کلینیک حقوقی و … می‌شود.

کتابخانه عمومی: این کتابخانه شامل دفتر اداری، سالن مطالعه، انبار کتاب، مخزن کتاب و مرکز ابن‌سینا شناسی می‌شود.

سالن‌ها: سالن‌های ساختمان جدید دانشگاه ابن‌سینا عبارت اند از: سالن استدیوی ثبت برنامه برای دانشکده ژورنالیزم( اتاق تجهیزات) و سالن کنفرانس عمومی( اتاق تجهیزات، اتاق سوند سیستم).

انتشارات: دفتر انتشارات نیز شامل دو بخش مجله‌های تخصصی و دفتر انتشارات می‌شود.

آزمایشگاه‌ها: این بخش از دانشگاه شامل دو بخش عمده می‌شود: آزمایشگاه کامیپوترلپ، آزمایشگاه سیسکو، آزمایشگاه پروگرامینگ و مرکز سرور عمومی. آزمایشگاه  انجینری شامل هجده دیپارتمنت می‌شود که قرار ذیل‌اند. آزمایشگاه خاک، آزمایشگاه کانکریت و آسفالت، آزمایشگاه مقاومت مواد، آزمایشگاه  فیزیک۱،  آزمایشگاه فیزیک ۲، آزمایشگاه سیالات، آزمایشگاه  جیودیزی، ورکشاپ ولدینگ و فلزکاری، کارگاه سروی و نقشه‌برداری، آزمایشگاه الکترونیک، آزمایشگاه مدارهای منطقه‌ای، آزمایشگاه ماشین‌های الکترونیی، آزمایشگاه سیستم‌های کنترل خطی، کارگاه پمپ و لوله کشی، آزمایشگاه ماشین، آزمایشگاه کیمیای عمومی، آزمایشگاه آب و فاضلاب، آزمایشگاه عملیات حرارتی و آزمایشگاه فیزیک مواد.

صنف ها: دانشگاه ابن سینا در ساختمان جدید خود ۱۴۴ صنف درسی با معیارهای جهانی مد نظر دارد.

پارکینگ: طبقه زیرزمین (-۲) پارکینگ دانشگاه می شود که گنجایش صدها موتر را بطور همزمان دارد.

سایر موارد: نمازخانه، کافی نت، مدیریت آی تی، چاپ و تکثیر، فروشگاه، کانتین، سالن غذاخوری، کنترل روم، اتاق گاردها، اتاق خدمات.

نتیجه و پیامد

با اعمار و ساخت تاسیسات دایمی برای دانشگاه، دانشگاه ابن سینا انتظار دارد که به نتایج ذیل دست یابد:

۱- کاهش هزینه تحصیلی

۲- ارتقای کیفیت