نشست مسؤلان انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا با هیئت علمی دانشگاه ابن‌سینا

مسوولان انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا با ریاست و هیئت علمی دانشگاه ابن‌سینا دیدار کردند. این دیدار به روز یکشنبه ۵/۵/۱۳۹۹ خورشیدی با حضوری دکتر محمد امین احمدی رییس دانشگاه ابن‌سینا و عضو هیان مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان، دکتر ذاکرحسین ارشاد رییس هیئت موسسان دانشگاه ابن‌‌سینا، مظفر خاوری، رییس دانشکده علوم سیاسی، دکتر افضلی، رییس دانشکده حقوق، دکتر علی یاور اکبری، رییس دانشکده علوم اجتماعی، عبدالناصر فولاد، ماستر ترینر صلح، استاد نور محمد عطاپور، همکار در امور تحقیقاتی، از طرف دانشگاه ابن‌سینا و محمداحسان ضیا، رییس انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در افغانستان وهمایون میلاد، مسوول پروسه صلح این انستیتوت انجام شد.

در آغاز دکتر محمد امین احمدی از مهمانان خوش آمدید گفته و یادآوری کرد که برای تحقق صلح و تاثیرگزاری در روند صلح باید گروه‌های ذینفع را فعال سازیم. به گفته دکتر احمدی، با بسیج کردن گروه‌های ذینفع اجتماعی که شامل جوانان، زنان علما، استادان، خبرنگاران وقربانیان جنگ می‌شود، می‌توانیم روند صلح را مردمی و موثر سازیم. دکتر احمدی علاوه کرد که دانشگاه ابن‌سینا برای برگزاری برنامه‌ها و تحقیقات علمی در حوزه صلح آمادگی داشته وخوشبختانه ظرفیت آن وجود دارد که از این نشست میزبانی وتحقیقات علمی را انجام دهد.

محمد احسان ضیا رییس انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا در افغانستان یادآوری کرد که این انستیتوت از چندی بدینسو نشست‌ها و گفتمان‌های را در رابطه به پروسه صلح در ولایات آغاز کرده اما به دلیل شیوع ویروس کرونا کمی با سکتگی وتاخیر همراه شده است. وی افزود که تحقیقات ونشست‌های ما نشان میدهد که جنگ‌ در افغانستان بیشتر ریشه در فقر و عوامل داخلی دارد و کمتر عواملی خارجی در آن دخیل بوده است. وی افزود که با ترویج تفکر مثبت اندیشی می‌توانم بر بخش کلان از مشکلات فایق بیاییم. به گفته او با استفاده از مولفه‌های صلح پایدار در نشست‌های که قرار است برگزار شود موثریت اینگونه برنامه‌ها را بیشتر می‌سازد.

در ختم نشست مقاله تیوری چهار ضلعی صلح نوشته دکتر محمد امین احمدی و کتاب حقوق بشر در روابط بین الملل نوشته دیوید پی. فورسیث که توسط دکتر محمد امین احمدی ترجمه شده است به عنوان تحفه به جناب محمد احسان ضیا تقدیم گردید.

قابل یادآوری است که قرار است نشست دو روزه تحت عنوان گفتمان نقش گروه‌های ذینفع در صلح سازی اجتماعی در دانشگاه ابن‌سینا با همکاری انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا برگزار شود.