سیر علمی دانشجویان دیپارتمنت عمومی دانشگاه ابن‌سینا از موزیم ملی

دیپارتمنت دروس عمومی دانشگاه ابن‌سینا شماری از دانشجویان این دیپارتمنت را به تاریخ ۲۷/۹/۱۳۹۸ جهت سیر علمی به موزیم ملی بردند. اشتراک کنندگان دراین سیر علمی را بیشتر دانشجویان دانشکده حقوق ودانشکده علوم سیاسی شامل می‌شدند که به سرپرستی خانم عرفانی، آمر دیپارتمنت دروس عمومی ودکتر صادق دهقان استاد دانشکده حقوق دانشگاه ابن‌سینا راهنمایی می‌شدند.

در گام نخست دانشجویان با حضور در موزیم با رهنمای بخش با تاریخچه تاسیس موزیم ملی آَشنا شدند. راهنمای موزیم ضمن ارایه اطلاعات در رابطه به آثار موجود در موزیم ملی به شیوه جمع آوری ونگهداری از آن‌ها نیز  به دانشجویان اطلاعات ارایه کرد. دانشجویان به همکاری وراهنمایی موزیم از آثار تاریخی دوره‌های مختلف که در آنجا نگهداری می‌شود آشنایی حاصل کردند. راهنمایی موزیم با اشاره به آثار موجود به دانشجویان یادآور شد که حفظ آثار تاریخی به عنوان بخشی از هویت فردی و ملی از وجیبه همه شهروندان است وباید برای حفظ ونگهداری از آن توجه شود. راهنمای موزیم علاوه کرد که آگاهی از اهمیت اثار تاریخی از طریق مکاتب و دانشگاه‌ها به دانشجویان به خوبی ممکن است وامیدواریم که این نهادها به عنوان نهادهای همکار با موزیم ملی کشور همکاری نماید.

قابل یادآوری است که موزیم ملی افغانستان برای اولین بار در سال ۱۲۹۷ خورشیدی در منطقه باغ بالای کابل، برای نگهداری آثار تاریخی تاسیس شد. در سالهای اولیه تاسیس این موزیم که در آن دوران “عجایب خانه” نام داشت، فقط بعضی از آثار تاریخی مثل قرآن های خطی، صنایع دستی، آثار برجای مانده از جنگ های دوران استقلال و بعضی کتاب های کمیاب در آن نگهداری می شد.

در ۲۵عقرب سال ۱۳۰۳ خورشیدی، موزیم ملی افغانستان از باغ بالا به قصر کوتی باغچه ارگ کابل منتقل شد و به شکل رسمی توسط امان الله خان افتتاح شد.بعضی از شخصیت های مهمی که در افتتاح موزیم ملی افغانستان حضور داشتند آثار عتیقه و کم یاب خود را به این موزیم اهدا کردند.