برگزاری نمایشگاه عکس دانشجویی در دانشگاه ابن‌سینا

دیپارتمنت ژورنالیزم و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه ابن‌سینا نمایشگاه عکس دانشجویی را به مدت سه روز از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ قوس در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ این دانشگاه برگزار کرد.

داکتر علی یاور اکبری رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه ابن سینا در مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس با اشاره به این که «کار روزنامه‌نگاران تبدیل رویداد به خبر است»، افزود: طبق تعاریف انجام شده خبرگزارشی از یک واقعیت عینی است و آنچه خبر را از دیگر ژانرهای رسانه‌ای (گزارش، مقاله، تفسیر و تحلیل و غیره) مجزا می‌سازد، تاکید بر واقعیت و عینی بودن رویداد است.

داکتر اکبری یادآور شد، وقتی روزنامه نگاران تلاش می‌کنند رویداد عینی را مشاهده و سپس برای دیگران مکتوب کنند، واژگان و زبان توانایی بازتاب رویداد به صورت عینی را ندارد ولی مخاطب براساس فرهنگ تصویری خود (و نه براساس واژگان و فرهنگ تصویری گوینده) صحنه رویداد را مسجم می‌کند که در نتیجه آن پیام فرستاده شده با معنای متجلی شده در گیرنده متمایز است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه ابن سینا با اشاره به این که عکس ثبت یک لحظه از واقعیت است و تمام آن نیست، گفت: روزنامه‌نگاران برای این که جلوی شکست در فرایند ارتباط را بگیرند تا ذهنیت‌های متفاوت میان گیرنده و فرستنده پیام بوجود نیاید، دست به ثبت لحظه یا لحظاتی می‌زنند که حداقل بیانگر بخشی از واقعیت باشد.

استاد اکبری یادآور شد، روزنامه‌نگاران تلاش می‌کنند که واقعیت‌ها را به صورت عینی به تصویر بکشند، اما، ذهنیت عکاس در لحظه گرفتن و انتشار عکس تاثیرگذار است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی در خاتمه سخنانش برگزاری نمایشگاه عکس دانشجویی را یک دستاور برای دانشگاه ابن سینا و روزنه‌ای برای موفقیت و آینده شغلی دانشجویان توصیف کرد.

استاد عباس محمدی آمر دیپارتمنت ژورنالیزم دانشگاه ابن‌سینا هدف از برگزاری نمایشگاه عکس دانشجویی را تقویت انگیزه دانشجویان برای کارهای عملی دانست و افزود برگزاری نمایشگاه زمینه‌ای را فراهم می‌کنند تا دانشجویان کارهای یکدیگر را مشاهده کنند و مورد قضاوت قرار دهند.

استاد محمدی گفت، در این نمایشگاه ۴۵ عکس از ۳۵ دانشجوی به معرض نمایش و قضاوت داورانی قرار می‌گیرد که از بیرون از دانشگاه دعوت شده‌اند.

آمر دیپارتمنت ژورنالیزم ابن سینا با تشکر از تمامی دانشجویانی که عکس ارسال کرده‌اند، افزود برخی از عکس‌ها به دلیل این که کیفیت تصویری لازم برای چاپ را نداشته‌اند، در معرض نمایش قرار نگرفته‌اند.

استاد محمدی در پایان وعده داد که در سال آینده نمایشگاه عکاسی در سطحی و سیعتر برگزار می‎گردد تا در آنجا زمینه و فرصت متنوع‌تری برای دانشجویان و کارهای عملی شان فراهم گردد.