بزرگداشت از روز جهانی دانشجو در دانشگاه ابن‌سینا

دانشگاه ابن‌سینا از روز جهانی دانشجو طی همایش بزرگ به روز سه شنبه ۲۸ عقرب سال ۱۳۹۸ خورشیدی در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ واقع دانشگاه ابن‌سینا تجلیل وبزرگداشت به عمل آورد. در این برنامه مسؤلان دانشگاه، استادان، دانشجویان در مقطع ماستری ولیسانس واولیای دانشجویان حضور داشتند. برنامه با تلاوت آیات چندی از کلام الله مجید آغاز و با پخش سرود ملی ادامه یافت.

نخستین سخنران این محفل دکتر محمدامین احمدی رئیس دانشگاه بود. دکتر احمدی، رییس دانشگاه ابن‌سینا ضمن تبریکی روز جهانی دانشجو را به دانشجویان واولیای آنها یادآور شد و افزود که برای تحول در یک جامعه چهار نکته بسیار مهم واساسی است: آزادی، تحول اخلاق فراگیر، کسب علم ودانش و فراگیری تکنالوژی. این چهار امر در کنار هم می‌تواند جامعه ما را به سوی پیشرفت وترقی سوق دهد.

دکتر احمدی با اشاره به تعبیر کانت از آزادی یادآورشد که آزادی جزء سرشت وطبیعت انسان است. به گفته دکتر احمدی، انسانی ازاد است که برمبنای تعقل وخرد تصمیم بگیرد وعمل کند. وی افزود که اینگونه آزادی انسانیت‌ساز است و ممکن آزادی بعضی رفتارها وپدیده‌های منفی را نیز با خودداشته باشد، اما رسیدن به این آزادی که برمبنای خرد وعقل است آن را تحمل پذیر می‌سازد.

دکتر احمدی با اشاره به خشونت جاری در افغانستان یادآور شدکه برای پایان دادن به خشونت وافراط‌گرایی نیاز است تا به یک تحول عمیق اخلاقی برسیم. وی افزود که فرهنگ کنونی ما خشونت‌زا وافراطی است واین خود زمینه ساز وترویج‌گر خشونت است. وی علاوه کرد دانشگاه‌ها که برای آموزش وتربیه نسل جوان است، باید زمینه ساز این تحول باشد. دکتر احمدی یادآور شد که این تحول از مسؤلان دانشگاه آغاز و با ورد دانشجویان به دانشگاه وفراگیری آن به جامعه منتقل وترویج می‌یابد. به گفته دکتر احمدی، تا زمانیکه دانشگاه‌ها خود به این اصل مهم واساسی نرسند وباور پیدا نکنند نمی‌تواند برای بهبود وضعیت جامعه موثر واقع شود.

رئیس دانشگاه ابن‌سینا با اشاره به وضعیت اقتصادی افغانستان یادآورشد که برای مسلط شدن برفقر ورهایی از آن نیاز است که جوانان ودانشجویان ما تکنالوژی را فرا بگیرند. وی با اشاره به دست آوردهای دانشجویان دانشگاه ابن‌سینا در مناظرات دانشجویی دانشگاه‌ها ( دانشگاه کابل، دانشگاه امریکایی-افغانستان، دانشگاه کاتب، دانشگاه گوهرشاد ومناظره‌ای که از سوی نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل راه اندازی شده بود)که توانسته اند قهرمان این مناظرات شوند علاوه کرد که بزرگداشت از روز دانشجو وبالخصوص دانشجویان که دردانشگاه ابن‌سینا به عنوان دانشجویان برتر شناخته شدند در حقیقت حمایت از  همین روند دانش اندوزی وفراگیری علم است.

برنامه با میان برنامه‌ی کوتاهیِ دکلمه شعر توسط مرضیه سلطانی و جناب آقایی از دانشجویان دانشگاه ابن‌سینا ادامه یافت و در پایان دکتر حسنی، استاد دانشکده انجنیری دانشگاه ابن‌سینا بود، در سخنان از مقام دانشجو و تلاش دانشجویان دانشگاه ابن سینا برای کسب بالندگی و پیشگامی در عرصه های علمی قدردانی کرد.

در ختم برنامه مسؤولان و استادان دانشگاه از دانشجویان برتر این دانشگاه در مقطع لیسانس و ماستری با اهدای لوح سپاس تقدیر و بزرگداشت به عمل آوردند.

فهرست دانشجویان برتر  مقطع لیسانس و ماستری به تفکیک دانشکده (نیم سال اول ۱۳۹۸)

لیست دانشجویان برتر رشته روابط بین الملل  نیمسال اول ۱۳۹۸ مقطع ماستری

شماره دانشجو نام تخلص نام پدر تعداد کردیت مجموع معدل