رونمایی کتاب حقوق جزای اختصاصی افغانستان در دانشگاه ابن‌سینا

کتاب حقوق جزای اختصاصی افغانستان و جرایم علیه اموال و مالکیت، نوشته دکتر عبدالوهاب کریمی استاد دانشگاه ابن‌سینا به روز دوشنبه ۶ عقرب سال ۱۳۹۸ خورشیدی در تالار علامه محمداسماعیل مبلغ واقع دانشگاه ابن‌سینا رونمایی شد. در این برنامه استادان دانشگاه‌‎، دانشجویان حقوق وشماری از فرهنگیان اشتراک کرده بودند.

برنامه با سخنرانی نویسنده کتاب دکتر عبدالوهاب کریمی، استاد دانشگاه ابن‌سینا آغاز و نکاتی چندی را در رابطه به کتاب به حاضرین در تالار یادآور شد. دکتر کریمی افزود که جرایم چهارگانه سرقت کلاسیک، سرقت سایبری، غصب مال منقول و چپاولگری در کتاب تعریف و همچنان عناصر چهارگانه و اجزای تشکیل دهنده آن نیز توضیح داده شده‌است.  دکتر کریمی یادآور شد که هرچند این جرایم در کد جزای افغانستان توضیح داده شده، اما در بعضی موارد که نویسنده کتاب با آن هم نظر نبوده و اشکال داشته است آن را نقد وبازنویسی کرده‌است.

دکتر احمدرضا صادقی استاد دانشگاه ابن‌سینا و یکی از شارحان وتدوین کنندگان کد جزای افغانستان در رابطه به کتاب حقوق جزای اختصاصی صحبت کرده وافزود که در عرصه کتاب‌های درسی با کمبوداتی مواجه هستیم که این اثر خود به عنوان کتاب درسی محسوب شده و می‌تواند بخش از این مشکل را حل کند. از جانب دیگر بعضی منابع در حوزه حقوق وجود دارد که با توجه به نظام حقوقی و اصطلاحات خاص و رایج آن کشورها پاسخگوی نیازهای جامعه حقوقی افغانستان نخواهد بود.

دکتر صادقی یادآور شد که این کتاب ضمن که یک ضرورت برای جامعه علمی می‌باشد در نوشتن آن از منابع دست اول و معتبر عربی نیز استفاده شده و مباحث به صورت جامع و مانع در آن مورد تحلیل وبررسی قرار گرفته است. به گفته دکتر صادقی، با در نظرداشت سابقه کاری نویسنده، کتاب به درستی تدوین و ورود و خروج بحث نیز به شکل درست آن انجام پذیرفته است.

دکتر صادقی یادآوری کرده وافزود:«از آنجایکه کتاب ساختار کتاب درسی را دارد نیاز احساس می‌شود تا در آن اهداف اموزشی، قضیه فرضی، تفکر انتقادی وسوالات پایانی در چاپ‌‎های بعدی اعمال شود.» قابل یادآوری است که این کتاب توسط انتشارات نشر واژه در کابل به چاپ رسیده‌است که جزء منابع درسی در دانشگاه‌ها می‌باشد.