کتاب حقوق بشر در روابط بین‌الملل

کتاب حقوق بشر در روابط بین الملل نوشته دیوید پی. فورسایث از انتشارات دانشگاه کمبریج با ترجمانی محمد امین احمدی توسط معاونت تحقیقاتی دانشگاه ابن سینا چاپ و منتشر شد . معرفی کامل و مشخصات ترجمه در پی می‌آید:

مشخصات کلی کتاب:

نام کتاب: حقوق بشر در روابط بین‌الملل

Human Rights in International Relations

متن درسی برای دوره ماستری رشته روابط بین‌الملل

نویسنده: دیوید پی. فورسیث

مترجم محمدامین احمدی، با همکاری استاد مظفر خاوری

ویراستار: دکتر محمد صادق دهقان

نکاهی کلی به محتوای کتاب

کتاب درسی موفق دیوید پی. فورسیث با بررسی جامع و فشرده به صورت علمی و معتبر از جایگاه حقوق بشر در سیاست‌های بین‌المللی، تناقض نهفته در بسط و توسعه حقوق بشر را آشکار می‌کند. از  یک سو، حقوق بشر، با قدرت و بیش از گذشته، در حقوق بین‌الملل تثبیت شده، اما از سوی دیگر، پاس‌داری واقعی از آن با چالش‌هایی روزافزون روبه‌روست. بحث‌های این کتاب بر چهار موضوع اصلی درباره حقوق بشر متمرکز است:

انعطاف‌پذیری هنجارهای حقوق بشر؛

اهمیت قوانین نرم (Soft Law) در عملی‌ ساختن حقوق بشر؛

نقش کلیدی سازمان‌های غیر دولتی؛

نقش در حال تحول حاکمیتِ دولت.

استاندارهای حقوق بشری در سه سطح جهانی، منطقه‌ای و ملی و نقش شرکت‌های فراملی در فصل‌های جداگانه بررسی شده است. هدف ویرایش سوم، بیان گزارشی از رویدادهای اخیر به ‌ویژه مقاومت اسلام‌گرایان مسلّح و سیاست‌های ضد تروریستی مرتبط با آن و افزایش قدرت چین و دولت‌های دیگری است که با بسیاری از مصداق‌های حقوق بشر هم‌دل و هم‌سو نیستند. هم‌چنین به مشکلات اقتصادی فراوانی می‌پردازیم که بهای توجه جدّی به حقوق بشر را افزایش می‌دهند.

افزودن رهنمود در پایان هر فصل برای مطالعه بیش‌تر و طرح پرسش‌ها برای گفت‌وگو سبب خواهد شد دانشجویان دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشدِ رشته حقوق بشر و استادان این رشته‌ها به آن اقبال نشان دهند.

مطالب این کتاب درسه بخش و نه فصل به ترتیب ذیل تنظیم شده است:

بخش. اول مبانی

فصل اول: مقدمه. حقوق بشر در روابط بین الملل

فصل دوم: تأسیس استانداردهای جهانی حقوق بشر

بخش دوم. اجرای قواعد حقوق بشر

فصل سوم: کاربرد جهانی  استانداردهای حقوق بشر

فصل چهارم: عدالت انتقالی: دادگاه کیفری و گزینه‌­های بدیل

فصل پنجم : کاربرد منطقه‌­ای استانداردهای حقوق بشر

فصل ششم: حقوق بشر و سیاست خارجی از منظر تطبیقی و مقایسه‌­ای

فصل هفتم:  سازمان­های غیر دولتی و حقوق بشر

فصل هشتم:  شرکت­های فراملی و حقوق بشر

بخش سوم. نتیجه

فصل نهم: اصول سیاسی لیبرالیسم در جهانی واقع­گرا

محتویات کتاب مشتمل بر مطالب بالا است،  اما معرفی کوتاهی از نویسنده به خوانندگان گرامی تقدیم می‌شود:

معرفی نویسنده

دیوید پی. فورسیث، از استادان برجسته و بازنشسته رشته علوم سیاسی دانشگاه نبراسکا در لینکلن است. وی کتاب‌های متعددی درباره روابط بین‌الملل نوشته است که از آن میان می‌توان «حقوق بشردوستانه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ» (۲۰۰۵) را نام برد. او هم‌چنین سرویراستار کتاب پنج جلدی «دایره‌المعارف حقوق بشر» (۲۰۰۹) است که بهترین کتاب مرجع سال ایالات متحده امریکا و برنده مدال دارتموث شد.