دانشگاه وبنیادهای رشد وتعالی جامعه در دانشگاه ابن‌سینا

معاونت تحققات علمی دانشگاه ابن سینا برنامه را تحت عنوان«دانشگاه وبنیادهای رشد وتعالی جامعه» به مناسبت بازگشت دکتر محمد امین احمدی از استرالیا روز پنجشنبه ساعت ۲ بعداز ظهر در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ واقع دانشگاه ابن‌سینا برگزار کرد. در این برنامه دکتر محمد امین احمدی، رییس دانشگاه ابن‌سینا به چشم دیدهایش از جریان سفرش به استرالیا و بازدید از دانشگاه‌های آن کشور پرداخت.

دکتر محمد امین احمدی معتقد است که برای تغییر وتحول در جامعه افغانستان نیاز است که دانشگاه‌ها چند مساله را بطور جدی در نظرداشته باشد. به گفته وی، آزادی، فراگیری دانش کاربردی وتحول اخلاق می‌تواند جامعه را به تحول سوق دهد. به گفته دکتر احمدی، از آنجایکه آزادی پیوند ناگسستنی با سرشت آدمی دارد و انسان کامل کسی است که به کمک عقل تصمیم درست بگیرد. بناء افرادی می‌تواند تصمیم درست بگیرد که آزاد باشد و به آزادی رسیده باشد.

به گفته دکتر احمدی تصمیم گیری بر مبنای عقل سبب می‌شود تا شهروندان مسؤل در جامعه داشته باشیم وجامعه‌ای با چنین ظرفیتی در حقیقت یک جامعه توانمند و آگاه است. به باور وی بساری از مشکلات فعلی که دامنگیر جامعه افغانستان است، به دلیل نبود چنین یک رویکردی در نظامی‌های اموزشی ما است.

نکته دوم که دکتر احمدی روی آن تاکید داشت، مساله تحول اخلاق در یک جامعه است. به گفته دکتر احمدی، اولا باید قدرت تصمیم گیری اخلاقی را داشته باشیم واین تصمیم گیری برمبنای اصول اخلاقی ما را کمک می‌کند تا به درک درستری از انسانیت برسیم. با درک این مساله حس تکریم واحترام در میان ما شکل می‌گیرد و خود این مساله مانع هرگونه تبعیض، خشونت ومشکلات در جامعه می‌شود. به گفته وی، این مساله در فرهنگ ما بسیار کمرنگ است.

نکته سوم تولید دانش کاربردی ودانش انتقادی است. تولید وفراگیری دانش انتقادی کمک می‌کند تا توانایی نقد قدرت‌ها وساختارهای ظالمانه را داشته باشیم. به گفته دکتر احمدی، در حقیقت با در نظر گرفتن این سه مساله می‌‎توانیم پایه تحول را در یک جامعه بناء بگذاریم.

رییس دانشگاه ابن‌سینا افزود دانشگاهی که در جهت اهداف و منافع مردم قرار نداشته باشد موثر نیست. وی افزود برای اینکه ابن‌سینا بتواند حمایت مردمی را با خود داشته باشیم عملا برای اثابت این مساله گام برداشته وخودرا در جهت منافع مردم قرار دهد وبه اثبات برساند که برای جامعه و مردم موثر است.. وی یاد آور شد که برای هماهنگی واثبات این مساله سه نکته اساسی را باید در نظر داشته باشیم که انسجام بخشی نیروی علمی جامعه، تحقیقات کاربردی وهمچنان تعهد کادر علمی دانشگاه جهت تداوم بخشی این امر مهم می‌باشد.

دکتر احمدی علاوه کرد ساخت تاسیسات دایمی دانشگاه ابن‌سینا ما را برای رسیدن به این امر مهم کمک می‌کند. وی از دانشگاه استرالیا به عنوان نمونه یاد آور شد که در آنجا تقریبا رساله نویسی منسوخ شده و بیشتر دانشجویان در پی تحقیقات کاربردی است. این کار سبب می‌شود که از یک طرف از لحاظ اقتصادی برای دانشگاه‌ها موثر واقع شود واز جانب دیگر تحقیقات شان کاربردی است و در ژورنالهای معتبر بین‌المللی به چاپ می‌رسد.