پیام تسلیت

انّا لله و انّا الیه راجعون

فقیهان و عالمان دین در طول تاریخ همواره حِصن حَصین اسلام، مدافع احکام شریعت، الگویی از پاکیزگی و وارستگی و نمونه‌ای مثال‌زدنی از جهاد و کوشش مستمر در راه علم و تقوا بوده‌اند. آنان همواره مشعل ایمان و معرفت را فروزان نگه داشته و با ارشاد دینی و معنوی، در رشد اخلاقی و کمال معنوی جامعه دینی و اسلامی، نقشی خطیر بر عهده گرفته‌اند.

آیت‌الله العظمی الحاج شیخ قربان‌علی محقق کابلی (قَدَّس الله نفسه الشریف و جعل الجنه مثواه)، یکی از این بزرگان در تاریخ پر افتخار تشیع است. معظم له که مراحل بالای علمی را با مدارج والای عملی در زندگی پرثمر خود درآمیخته بود، یکی از مشعل‌داران برجسته ایمان و معرفت در زمانه ما بود و در سلسله مراجع و عالمان جلیل‌القدری قرار می‌گیرد که در نشر معارف اهل بیت و فقه آل محمد (ص) به جهاد علمی نورانی و ثمربخش دست یازیده است. «جزاه الله عن الاسلام خیر الجزاء».

با کمال تأسف، این ستاره درخشان آسمان فقاهت و دیانت، به ندای حق لبیک گفته و دیگر در میان ما نیست. دانشگاه ابن‌ سینا، درگذشت این عالم فرزانه را به حوزه‌های علمیه، مراجع معظم تقلید، شاگردان، مقلّدان و بیت شریف ایشان تسلیت می‌گوید و از خداوند متعال، علوّ درجات برای آن سعید راحل و استمرار مجاهدت علمی او را به دست شاگردان و ادامه‌دهندگان راهش آرزو می‌کند.

خداوند به برکت اولیای طاهرین و دعای خیر پاکان و صالحان روزگار، این ضایعه را به لطف و مهربانی خودش جبران کند. قوله تعالی: «ما ننسخ من آیه أو ننسها نأت بخیر منها» و روح ملکوتی فقیه وارسته، حضرت آیت‌الله العظمی محقق کابلی (ره) را با انبیا و اولیا محشور گرداند. والسلام.

دانشگاه ابن سینا

کابل ـ ۲۱ جوزای ۱۳۹۸ خورشیدی