سیمنار علمی « سرمایه گذاری خارجی در افغانستان» در دانشگاه ابن‌سینا

سمینار علمی و آموزشی تحت عنوان«سرمایه گذاری خارجی در افغانستان » به روز دوشنبه ۶ جوزای سال ۱۳۹۸ خورشیدی از سوی پژوهشگاه دانشگاه ابن‌سینا در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ برگزار شد. در این برنامه استادان دانشگاه، تاجران و شماری زیادی از دانشجویان دانشکده حقوق و اقتصاد اشتراک  ورزیده بودند.

برنامه با تلاوت آیت‌الله مجید آغاز و گرداننده برنامه ضمن توضیح مختصر برنامه به بیوگرافی کوتاه دکتر عنایت الله قاسمی، حقوق‌دان بین‌المللی در واشنگتن و عضو محکمه حکمیت بین‌المللی در پاریس پرداخت. دکتر عنایت الله قاسمی وزیر پیشین ترانسپورت و هوانوردی افغانستان سخنانش را روی سه نکته اهمیت، شرایط و موانع سرمایه‌گذاری درافغانستان متمرکز ساخت.

دکتر عنایت الله قاسمی به اهمیت سرمایه گذاری اشاره کرده وگفت که با سرمایه گذاری در یک کشور در حقیقت چرخه اقتصادی راه می‌افتد، کارگران صاحب کار می‌شوند و از این طریق درآمدی برای شهروندان خلق می‌شود که تاثیر مستقیم روی وضعیت معیشیتی واقتصادی خانواده‌ها و در سطح کلانتر روی اقتصاد کشور دارد.

دکتر عنایت الله قاسمی در رابطه به وضعیت وشرایط سرمایه گذاری در افغانستان اشاره کرده وافزود که به دلیل فیصدی بلند مالیات، خطرات زیاد، نبود بانک‌های قرضه‌ و قرضه‌دهی طولانی مدت و همچنان فساد در محاکم وادارات سبب شده که سرمایه‌گذاری واقعی خارجی در افغانستان صورت نگیرد. به گفته او، تمام شرکت‌های که تاکنون سرمایه گذاری‌‌های کرده برای گرفتن قراردهای کلان شرکت‌های خارجی بوده است. به باور او بخش از سرمایه گذاری‌های دیگری که صورت گرفته هم جنبه اقتصادی واعتقادی داشته وتعداد معدودی از سرمایه گذاری‌ هم که صورت گرفته به دلیل نبود ظرفیت در ادارت دولتی وعدم مدیریت پروژه‌ها به بن‌بست و شکست انجامیده است.

دکتر عنایت الله قاسمی علاوه کرد که در کشورهای دیگر قوانین و امکانات برای تشویق سرمایه گذاری رشد چشمگیری داشته، اما در افغانستان تاکنون بسیاری از قوانین و امکاناتی که بی‌‎تواند یک سرمایه گذار را تشویق کند وجود ندارد.

قابل یادآوری است که این سلسله نشست‌های علمی همچنان ادامه دارد واز طریق صفحه دانشگاه ابن‌سینا همرسانی خواهد شد.