نشست علمی «نقش طب عدلی در اثبات قضایایی حقوقی» در دانشگاه ابن‌سینا

سمینار علمی و آموزشی تحت عنوان«نقش طب عدلی در اثبات قضایایی حقوقی» به روز پنجشنبه ۲ جوزای سال ۱۳۹۸ خورشیدی از سوی پژوهشگاه دانشگاه ابن‌سینا و واحد کابل دانشگاه آزاد اسلامی ایران در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ برگزار شد. در این برنامه استادان دانشگاه، سارنوالان، قضات و شماری زیادی از دانشجویان دانشکده حقوق در مقطع لیسانس و ماستری اشتراک  ورزیده بودند.

برنامه با توضیح مختصری از سوی دکتر حمیدالله غلامی استاد دانشکده حقوق دانشگاه ابن‌سینا آغاز و در ادامه دکتر علیرضا قاسمی توسی استاد پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایران به ارایه سیمنار علمی نقش طب عدلی در اثبات قضایایی حقوقی پرداخت. دکتر قاسمی، به تعریف طب عدلی پرداخته و گفت که تلاقی علوم مختلف طبی بنام طب عدلی یاد می‌شود.

دکتر علیرضا قاسمی به نقش و اهمیت طب عدلی تاکید کرده وافزود که در اثبات قضایایی حقوقی طب عدلی نقش برجسته دارد. به گفته دکتر توسی، به کمک طب عدلی می‌توان بسیاری از قضایایی حقوقی را به اثبات رساند. وی افزود که طب عدلی در حقیقت بخش از کاری تحقیقاتی است که روی دوسیه‌های حقوقی صورت می‌گیرد اما نباید صد فیصد به آن اعتماد کرد.

دکتر قاسمی علاوه کرد که باوجودی پیشرفت‌های خوب که درحوزه طب عدلی صورت گرفته، اما هنوز که هنوز است نمی‌توان با کمک آن تمام جزییات دقیق یک قضیه حقوقی را به اثبات رساند. وی افزو که کانادا از جمله کشورهایست که دراین حوزه بیشترین پیشرفت را داشته، اما آنها هم تاکنون نتوانسته‌است که به نتیجه دقیق و صدفیصدی دست یابند.

دکتر توسی علاوه کرد که اگر بخواهیم سن یک فرد را مشخص سازیم می‌توانیم از طب عدلی کمک بگیریم، اما تشخیص طب عدلی هم در زمینه صد فیصد صادق نیست بلکه همواره نتایج آن از احتمال بین یک الی شش ماه تفاوت را ارایه می‌کند.  وی یادآور شد که نمی‌شود تمام قضایا را به طب عدلی راجع کرد، اما به عنوان یک منبع می‌توان از آن کمک گرفت. به گفته او، نهایت دقت و علمیت را می‌خواهد تا با استفاده از طب عدلی در اثبات قضایا بپردازیم، زیرا هرگونه عدم دقت وسهل‌انگاری در قضایا ممکن دچار اشتباه شویم.

ختم برنامه همراه بود با طرح پرسسش‌ها از سوی سارنوالان، اساتید ودانشجویان که دکتر قاسمی به تمام پرسش‌های آنان پاسخ ارایه کرد. اشتراک کنندگان برنامه ضمن ابراز رضایت‌مندی از موثریت سیمنار علاوه کرد برگزاری چنین برنامه‌های علمی می‌‎تواند به اندوخته‌های دانشجویان بی‌ا‌فزاید و آنان خواهان ادامه چنین سیمنارها وبرنامه‌های آموزشی شدند.