کمپاین جهانی برای حمایت از ساخت ساختمان دایمی دانشگاه ( پوهنتون) ابن سینا

به نام خداوند جان و خرد

اصول­نامه کمپاین جهانی

برای حمایت از ساخت ساختمان دایمی دانشگاه( پوهنتون)  ابن سینا

۱- ابن سینا، بر خلاف بسیاری از دانشگاه­های خصوصی دیگر،  یک دانشگاه غیر انتفاعی است و به همین عنوان در وزارت تحصیلات عالی ثبت شده و جواز فعالیت دریافت کرده است. به این ترتیب، یک نهاد خیریه و عام المنفعه محسوب می­شود. یک دانشگاه غیر انتفاعی به موجب ماده دهم قانون مالیات بر عواید، نهادی است که مالک ندارد، لذا موسسان آن حق فروش آن را نداشته و نمی­تواند از آن سود ببرند، و به ورثه شان به ارث نمی­رسد و کلیه سود حاصله صرف انکشاف و توسعه آن می­شود. اسناد مربوط به غیر انتفاعی بودن دانشگاه در پیوست این اصولنامه است.

۲- دانشگاه ابن سینا به دلیل ماهیت غیر تجارتی خود و به دلیل این­که سیاست­گزاران اصلی آن تعدادی از چهره ­های اکادمیک و فرهنگی و روشن اندیش اند می­تواند، نقطه تجمع بزرگ چهره ­های توانمند علمی شده و به مرکز بزرگ تولید فکر و اندیشه در کشور تبدیل شود.

۳- ابن سینا به دلیل این­که سیاست­گزاران آن در خط عدالت خواهی بوده اند، یک دانشگاه غیر دولتی با هویت، و رسالتمند است که هدف اش تولید دانش رهایی بخش و انتقادی است.

۴- تولید دانش و اندیشه، و انسجام دانشمندان در چارچوب نظم دانشگاهی در حقیقت تولید قدرت و مشروعیت است و در دنیای جدید از ابزارهای اصلی تغییر، قدرت و مشروعیت به حساب می­آیند، در وجود دانشگاه ابن سینا این ظرفیت هست.

۵- ما به عنوان مردم افغانستان در مجموع و ستمدیدگان به طور خاص در وضعیت ناخوشایند و دشواری قرار داریم و می­توانیم این وضعیت را تغییر دهیم و یکی از راه­های موثر فایق آمدن بر وضعیت دشوار خود و در واقع تغییر سرنوشت خویش به دست آوردن قدرت تفکر و تولید فکر انتقادی علمی و دانشگاهی است.

۶- ممکن است باورود طالبان در سیستم حکومت و سیاست وضعیت به لحاظ سیاسی و اشتراک در قدرت بیش از پیش سخت شود، عدالت­خواهان باید تا دیر نشده حضور خود را در بخش علمی وفرهنگی غیر دولتی محکم و استوار نمایند که تقویت این حضور بدون تردید برای نجات از حذف تمام عیار لازم و ضرور به نظر می­رسد.

۷- ظرفیت نهفته در دانشگاه ابن سینا در صورتی به تمام و کمال فعال می­شود که از تأسیسات یک دانشگاه مدرن برخوردار باشد. در همین راستا مسئولین دانشگاه طرح ایجاد این تأسیسات را که جزئیات آن در (بروشور معرفی پروزه ساختمان دایمی دانشگاه)  به تفصیل توضیح داده شده است، روی دست گرفته و عملا در حال اجراست. لکن نظر به این­که هزینه ساخت و تجهیز آن در حدود ده ملیون ملیون دالر برآورد می­گردد، عملا تأمین آن از توان عواید جاری ابن سینا خارج است و بدون همکاری مردمی در سطح وسیع و گسترده ممکن نیست، و به دلیل ماهیت غیر انتفاعی ابن سینا کمک به آن کمک به یک موسسه عام المنفعه محسوب می­شود، جنبه فردی و شخصی پیدا نمی­کند.

۸- کمک­ها به صورت مستقیم در ساخت تاسیسات دایمی ابن­ سینا (ساختمان دایمی) هزینه می­گردد و تضمین شفافیت و حسابدهی آن، از طرف هیئت موسس و هیئت امنا تضمین می­گردد.

۹- اگر در این کمپین موفق شویم، برای مثال ده هزار نفر در سراسر جهان (داخل و خارج) در این برنامه شرکت کند و عنوان دوست و حامی ابن سینا را بپذیرد و هرنفر سالانه به طورمتوسط، ۱۰۰ دالر آمریکایی یا معادل آن را کمک کند، یک میلیون دالر به دست می­آید. یک میلیون دالر کمک در سال، گردش مالی بسیار موفق را برای تطبیق پروژه ابن سینا  فراهم می کند.

۱۰- در هر شهر و یا کشوری تعدادی از دوستان ابن سینا برای مثال حداقل سه نفر همراه با پیام دانشگاه، فراخوان عضویت در این برنامه را اعلان و پیگیری می کند.

۱۱- کلیه کسانی که به این کمپین می­پیوندند عضو انجمن دوستان ابن سینا محسوب می­شوند.

۱۲- یک کانال مشترک در واتساب میان اعضای کمیته ساخته شده است و آدرس این کانال و مشخصات فرد معتمد گروه برای دریافت کمک­های نقدی در اختیار دوستان ابن سینا قرار داده می­شود و افراد به آدرس فرد مذکور از طریق همین کانال فیش کمک ارسالی خود را که برای مثال از طریق وسترن یونین و سایر طرق مطمئن ارسال کرده باشد، می­فرستد و به فیش یادشده همه اعضای کمیته دسترسی دارد  و زیر نظر با اجازه ریاست دانشگاه ابن سینا فرد معتمد مبلغ ارسالی را نقد و به شماره حساب رسمی دانشگاه منتقل می­کند. اعضا می­توانند به صورت گروهی و یا فردی کمک خود را از این طریق ارسال کند و رسید و فیش بانکی آن از طریق همین کانال برای کمک کننده ارسال می­گردد.

۱۳- مالکان شرکت­های بزرگ و بازرگانان برجسته و شاخص می­توانند،بخشهایی اعمار و تکمیل بخشهایی از این پروژه را به نام خود و یا به نام شرکت شان بسازند.

۱۴- ابن سینا به موجب احکام فصل هفتم اساسنامه خود دوستان ابن سینا را به نسبت سهم شان در این برنامه در افتخارات معنوی دانشگاه سهیم دانسته و به شکل مناسب آن را ثبت، اعلام و در اختیار اعضا قرار می­دهد.

با پیوستن در این کمپین ما را در رسیدن به رویای یک دانشگاه با اعتبار محل تجمع دانشمندان و تولید فکر و اندیشه کمک کنید.

کمک کنندگان گرامی می توانند از سه طریق ذیل کمک های شان را ارسال نمایند:

۱- به شماره حساب بانکی دانشگاه ابن سینا که عبارتند از: ۰۰۵۰۲۲۰۰۰۰۰۲۰۲ واریز نمایند.

۲- از طریق ویسترن یونین به شماره بانکی فوق بفرستد، فیش بانکی آن را دریافت، و به شماره­ های واتس آپ ذیل ارسال نموده و قبض رسید دریافت نمایند.

۳- از طریق گروه­ها و انجمن­های حامی ابن سینا که ممکن است در شهر محل اقامت شان به وجود آید، بصورت جمعی از طریق حواله و یا هر طریق دیگر ارسال فرمایند.

شماره های واتس­آپ دانشگاه، غرض اشتراک گزاری اطلاعات، ارسال فیش بانکی و دریافت قبض رسید:  ۰۷۷۸۴۳۵۱۶۴ – ۰۷۸۷۰۵۴۳۱۵

قطره قطره دریا ­شود.

دکتر محمد امین احمدی