رونمایی کتاب گذار به دموکراسی در افغانستان ونقش اتحادیه اروپا

کتاب گذار به دموکراسی درافغانستان ونقش اتحادیه اروپا نوشته اسدالله سعادتی روز سه شنبه ۲۰ حمل ۱۳۹۸ خورشیدی در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ در دانشگاه ابن‌سینا رونمایی شد. در این برنامه شخصیت‌های سیاسی، علمی، فرهنگی، هیات رهبری دانشگاه ابن‌سینا، شماری از اعضای مجلس نمایندگان و دانشجویان حضور داشتند. کتاب گذار به دموکراسی در افغانستان ونقش اتحادیه اروپا توسط انتشارات دانشگاه ابن‌سینا چاپ شده‌است.

آغاز برنامه همراه بود با تلاوت آیات چندی از کلام الله مجید. اولین سخنران برنامه دکتر محمد امین احمدی رئیس دانشگاه ابن‌سینا بود. دکتر احمدی راجع به کتاب گذار به دموکراسی در افغانستان یادآور شد که این کتاب راجع به دموکراسی به شکل ریشه‌‌یی آن در غرب و به ویژه اروپا پرداخته است. وی افزود که ارزش‌های دموکراسی در اروپا به مراتب بیشتر از آمریکا نهادینه شده وحمایت می‌شود در حالیکه اولویت آمریکا درسیاست خارجی آن بیشتر متمرکز بر مسایل امنیت، اقتصاد وامثال آن است. وی افزود که در سیاست خارجی اتحادیه اروپا مساله دموکراسی وارزش‌های حقوق بشری تا حدی رعایت و در نظر گرفته می‌شود.

دکتر احمدی علاوه کرد که در میان قدرت‌های جهان باید جستجو کرد که کدام قدرت ونهادی وجود دارد که از مردم سالاری وجمهوریت درافغانستان حمایت می کند. وی افزود که نویسنده کتاب به خوبی توانسته است که موانع و مشکلات دموکراسی را در این کشور شناسایی کند. به گفته دکتر احمدی درکنار مساله فرهنگی ودینی، ناسیونالیزم قومی از موانع عمده‌ایست که در عرصه‌های مختلف دیده می‌شود. دکتر احمدی علاوه کرد که هنوز نتوانسته‌ایم نظام عدلی وقضایی را بسازیم که در تصمیم‌گیرها وعمل خود استقلالیت داشته باشد و هنوز شهروندان برابر  نداریم.

دکتر فرامرز تمنا رئیس دانشگاه افغانستان از سخنرانان دیگر برنامه بود. او علاوه کرد که آنچه در رابطه به اتحادیه اروپا ونقش آن گفته شده‌است بیشتر نقش سخت افزاری است. به گفته فرامرز تمنا، دموکراسی یک مفهوم و یک پدیده نرم افزاری است که خوشبختانه با گذشت هر روز و گسترش علوم اجتماعی در جامعه امیدواری خلق می‌شود.

رئیس دانشگاه افغانستان علاوه کرد که کتاب گذار به دموکراسی در افغانستان ونقش اتحادیه اروپا چند ماموریت دارد که در حوزه دانشگاه می‌تواند به عنوان منابع درسی در مقطع لیسانس از آن استفاده شود و در بازار ماموریت دارد تا قلم را ابزاری برای معیشیت سازد، علمی سازی مفاهیم در دانشگاه‌ها.

اسدالله سعادتی نویسنده کتاب گذار به دموکراسی در افغانستان و نقش اتحادیه اروپا در رابطه به چگونگی انگیزه نوشتن این کتاب یادآوری کرده وافزود که همواره دغدغه وسوالی در ذهنم مطرح می‌شد که آیا می‌توان دموکراسی اسلامی داشت همانطوریکه لیبرال دموکراسی، سوسیال دموکراسی ودموکراسی مسیحیت داریم. وی علاوه کرد که در جهان غرب، دموکراسی بیشتر توسط نخبگان گسترش یافته ومعرفی شده، درحالیکه درافغانستان مساله قومیت نه تنها که سدی علیه دموکراسی شده بلکه در تناقض با این تئوری  نیز قرار می‌گیرد.