توافق نامه همکاری های علمی دانشگاه ابن‌سینا با «دانشگاه بیرجند» و «دانشگاه سیستان و بلوچستان» و «دانشگاه گیلان»

دانشگاه ابن سینا با «دانشگاه­ بیرجند» و «دانشگاه سیستان و بلوچستان» و «دانشگاه گیلان»، کشور جمهوری اسلامی ایران تفاهم ­نامه و توافق نامه همکاری های علمی امضا نمود.

دکتر محمد امین احمدی رئیس دانشگاه ابن سینا، در سفرش به جمهوری اسلامی ایران که به منظور اشتراک در کنفرانس مهم و علمی”تعاملات دانشگاهی و آموزش، محور توسعه پایدار ایران و افغانستان”  با میزبانی دانشگاه سیستان و بلو­­­­­چستان آن کشور اشتراک ورزیده بود، ضمن  فرصت پیش آمده از دانشگاه­ها و مراکز مهم علمی فرهنگی آن کشور نیز دیدار کرد، وی در ملاقات با شخصیت های علمی و دانشگاهی آن کشور به همکاری های علمی فرهنگی هردو کشور به­خصوص توسعه تعاملات دانشگاهی تاکید نموده و ضمن تفاهم نامه های قبلی با دانشگاه های تهران و صنعتی شریف آن کشور این بار  با دانشگاه­های ( دانشگاه بیرجند، دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه گیلان) آن کشور نیز تفاهم­نامه همکاری علمی بین المللی را امضاء نمود.  این تفاهم نامه­ها به منظور گسترش همکاری های علمی بین المللی در راستای توسعه همکاری با دانشگاه های خارجی، و در چارچوب قوانین و مقررات هردو کشور به امضا رسیده است. امضای این تفاهم نامه­ها گام مفید و موثر در رشد و شکوفایی دانش  و نیز تربیت نسل متعهد و متخصص می­باشد. دستاوردهای مهم و با ارزش یاد شده  را برای اساتید و همکاران این دانشگاه تبریک عرض میکنم، به امید رشد، پویایی و شکوفایی بیشتر.   قابل یاد آوری است که تفاهم­نامه با دانشگاه بیرجند درپی دعوت رئیس این دانشگاه از دکتر احمدی برای دیدار از این دانشگاه و دیدار دکتر احمدی از این دانشگاه، تبدیل به توافق­نامه گردیده و در جهت اجرایی کردن مفاد تفاهم­نامه دو طرف در خصوص موارد ذیل به توافق رسیدند:

۱- پذیرش اساتید و دانشجویان واجد الشرایط معرفی شده از طرف دانشگاه ابن سینا، برای تحصیل در رشته­های دایر در دانشگاه بیرجند. شهریه تحصیلی، هزینه خوابگاه، و هزینه غذای اساتید و دانشجویان معرفی شده از دانشگاه ابن سینا به میزان هزینه دانشجویان شبانه دانشگاه بیرجند می­باشد که تمامی آن به اساس ریال( پول رایج ایران) محاسبه می­گردد.

۲- درصورتیکه دانشجویان مقطع لیسانس معرفی شده از دانشگاه ابن سینا بتوانند در هر سمستر تحصیلی رتبه اول یا دوم یا سوم را در بین ورودی­های آن دوره کسب کنند به ترتیب به میزان صد، هشتاد و هفتاد درصد از پرداخت فیس تحصیلی سمستر بعدی معاف خواهند بود. اما در مقطع ماستری با چنین شرایطی به ترتیب به میزان صد، پنجاه و بیست درصد از پرداخت فیس تحصیلی سمستر بعدی معاف خواهند بود.

۳- چنانچه دانشجویان لیسانس معرفی شده از طرف دانشگاه ابن سینا بتوانند در پایان تحصیلات جزونفرات اول تا سوم فارغ التحصیلان دوره خود باشند، در اولویت پذیرش در مقاطع ماستری خواهند داشت. هم چنین این دانشجویان از پرداخت ۵۰ درصد فیس تحصیلی در مقطع ماستری معاف خواهند بود. به علاوه دانشجویان ماستری معرفی شده که رتبه اول بین فارغ التحصیلان ورودی خود را کسب کنند، ضمن قرارگرفتن در اولویت پذیرش دکتری از پرداخت ۵۰ درصد فیس در مقطع دکتری معاف خواهند بود.

۴- طرفین توافق کردند که مرکز معلومات افغانستان به نمایندگی از دانشگاه بیرجند در کنفرانس و نشست های علمی مشترک با دانشگاه ابن سینا برگزار نماید. علاوه بر این دو طرف توافق کردند که با موافقت اساتید دو دانشگاه برای پایان نامه­های ماستری دانشجویان دانشگاه ابن سینا استاد رهنما و مشاور مشترک تعیین کنند.