مسئولیت دولت‌ها براساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی ونقش آن در صلح سازی پیچیده در افغانستان

مهم‌ترین مشکل فراروی روند مذاکرات صلح کنونی متقاعد ساختن طالبان به قبول صلح پایدار و مبتی بر ارزش‌های قانون اساسی و حقوق بشر بین‌المللی است. طالبان از یک­سو با تداوم جنگ و خشونت به عنوان یک قدرت نظامی مانور می‌‎دهد و از جانب دیگر در سطح منطقه‌یی و بین‌المللی اندک اندک در پی شناخته شدن به عنوان یک نیروی سیاسی و نظامی در حال چانه‌زنی سیاسی و مذاکرات است. اکنون، سوال اساسی این است که چگونه افغانستان و جامعه جهانی می‌توانند طالبان را به ارزش‌های قانون اساسی متقاعد کنند؟

برای رسیدن به این هدف سه کار اساسی صورت گیرد:

۱- از بین بردن مشروعیت جنگ در افغانستان در میان عامه مردم

۲- از میان بردن مشروعیت منقطه‌یی و بین‌المللی طالبان؛ در این راستا کوشش به عمل آید تا دولت‌ها به عنوان اعضای سازمان ملل متحد براساس قوانین بشردوستانه و حقوق بشر بین‌المللی از ارزش‌های حقوق بشری حمایت و گروه‌های را که به این ارزش‌ها و قوانین بشردوستانه پای بند نیستند آنها را تحت فشار قرار دهند تا این ارزش‌ها را رعایت کنند.

۳- جامعه مدنی افغانستان و طبقات اجتماعی دراین کشور برای محافظت از حقوق شان بیش از پیش منسجم شوند و در سطح ملی و بین‌المللی دادخواهی کنند.

در این سلسله نشست­ها کوشش می­شود مذاکرات صلح جاری و اساساً از روند جاری صلح با طالبان از این چشم اندازی که توضیح داده شد باحضور فعالان مدنی، روزنامه نگاران و صاحب نظران همراه با بحث آزاد بررسی می‌گردد.