گزارش سمینار آموزش مالی در دانشگاه ابن‌سینا

سمینار آموزش مالی روز پنجشنبه ۴ دلو ۱۳۹۷ خورشیدی از سوی نهاد اکسس افغانستان به همکاری مرکز رشد و کار آفرینی دانشگاه ابن ‌سینا در تالار علامه محمد اسماعیل مبلغ برگزار شد. در این برنامه استادان، دانشجویان و علاقمندان امور مالی و حسابداری اشتراک ورزیدند.

برنامه با تلاوت آیت چندی از کلام الله مجید آغاز شد. پس از آن دکتر محمد جواد حیدری مدیر مرکز رشد و کار آفرینی دانشگاه ابن ‌سینا در رابطه با حوزه کار و کار آفرینی نکاتی را بیان نمود. وی اظهار داشت که آموزش و تحصیلات عالی دانشگاهی متاسفانه با تقاضای بازار تطابق ندارد. این امر سبب شده تعداد دانشجویان فارغ التحصیل بیکار زیاد وجود داشته باشد. مدیر مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه ابن سینا افزود که با درک همین مساله در کنار رشته‌ های دانشگاهی مرکزی به نام مرکز رشد و کار آفرینی راه‌ اندازی شده است تا دانشجویان با فرا گیری فنون و مهارت‌ های تکمیلی بتوانند پس از فراغت در بازار کار جذب شوند.

دکتر محمد جواد حیدری از نهاد اکسس افغانستان خواست تا قوانین و شرایط را برای حمایت از دانشجویان طوری عیار سازند که زمینه برای رشد و حمایت از آنان فراهم شود نه همانند بانک ‌های افغانستان که قوانین و برنامه‌ های شان را طوری عیار کرده ‌اند که فقرا فقیر تر و ثروتمندان ثروتمندتر می‌شوند. به گفته دکتر حیدری، افراد کم بضاعت جامعه کمتر به قروض‌ های بانکی و مالی نهاد ها دسترسی دارند. در پایان وی ویژگی­های افراد خلاق و کارآفرین را برشمرد و از نهاد اکسس خواست که برنامه­ هایی در جهت تقویت روحیه کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان در کنار حمایت مالی داشته باشد.

پس از سخنان دکتر حیدری، محترم معروف ضیایی، مدیر اجرایی نهاد مالی اکسس افغانستان از فعالیت این نهاد در سراسر کشور نام برده و افزود که این نهاد فعلا ۲۴ هزار مشتری دارد. وی ادامه داد که کار های نهاد اکسس افغانستان بیشتر متمرکز بر قرضه دهی و حمایت‌ های مالی است، اما در زمینه آموزش سواد مالی، هوش مالی و کار آفرینی نیز بعضی برنامه‌ های آموزشی و ورکشاپ ‌ها را راه‌ اندازی می‌ نماید. در ادامه وی مطابق با برنامه جلسه آموزش مالی همراه با پرسش و پاسخ را برای حاضرین ارائه نمود که مورد استقبال واقع شد.

ختم برنامه با اجرای چند ترانه توسط داوود پژمان یکی از هنرمندان محلی خوان که بیشتر بر موسیقی خراسانی تمرکز دارد، همراه بود که موجب شور و شعف حاضرین در جلسه گردید.

سخنرانی دکتر محمدجواد حیدری

تصاویر سمینار آموزش مالی