سیرعلمی دیپارتمنت آرشیتکت دانشکده انجینری از پروژه مرمت و بازسازی ابنیه منطقه مرادخانی کابل

با هماهنگی دانشکده انجینیری دانشگاه ابن سینا با مسئولین شرکت کوه فیروزه (Turquoises Mountain Company) و تلاش جهت استفاده از امکانات آموزشی و پیشرفته این موسسه انگلیسی و همچنین بازدید از کارها و فعالیت های ارزشمند این موسسه در زمیه بازسازی بناها، سیرعلمی از مقر فعلی موسسه مذکور در منطقه مرادخانی کابل برای دانشجویان دیپارتمنت معماری (آرشیتکت ) در روز چهار شنبه ۲۶ جدی سال ۱۳۹۷ برگزار گردید که در آن تعداد ۲۵ دانشجو به همراه دکتر حسنی ریاست دانشکده انجینیری وانجینیر حسین رضایی آمر دیپارتمنت معماری اشتراک نمودند.

این سیرعلمی متشکل از ۳ بخش اصلی بود که در قسمت اول مکان ها و ساختمان های مرمت شده توسط شرکت کوه فیروزه در منطقه مرادخانی در طول ۱۰ سال گذشته، مورد بازدید دانشجویان قرار گرفت. در این قسمت محترم اباسین از شرکت مذکور، راهنمایی و توضیحات لازم را برای محصلین ارایه نمود و کارگاههای آموزشی زرگری، سفالگری و منبت کاری و خطاطی به دانشجویان نشان داده شد.

در بخش دوم که در دیزاین سنتر موسسه کوه فیروزه برگزار شد آقای بوریس بوگدانوویچ به تشریح فعالیت های انجام شده در فرایند بازسازی منطقه مذکور به زبان انگلیسی پرداخته و پرزنتیشین خود را ارائه نمود که مورد استقبال شدید دانشجویان قرار گرفت.

در بخش سوم ، تعدادی از دانشجویان منتخب دیپارتمنت معماری ابن سینا نمونه کارهای خود را در بخش های اسکیس، ماکت، عکاسی و طراحی ساختمان و سردر جدید ساختمان ابن سینا برای مسئولین موسسه مذکور ارائه نمودند که به گرمی مورد توجه و تفقد سوپروایزر و دیگر مسئولین موسسه کوه فیروزه قرار گرفت. در این قسمت برای ادامه همکاری دانشگاه ابن سینا و موسسه مذکور ، مذاکرات سازنده ای از طرف ریاست دانشکده مهندسی دانشگاه ابن سینا با مسئولین شرکت متذکره انجام گرفت.

در قسمت سوم و پایانی سیرعلمی، دانشجویان به مدت یک ساعت در کارگاه عملی تشریح و تحلیل، روشهای ساخت ابنیه متداول در معماری افغانستان و به خصوص منطقه مرادخانی را مورد تدقیق قرار دادند و نحوه ساخت تهداب، دیوار و سقف را از مواد و لایه های مختلف آنها را مشاهده نمودند.