پنجمین شماره کتاب سینا منتشر شد!

پنجمین شماره کتاب سینا، فصلنامه علمی و پژوهشی دانشگاه ابن سینا، در هفته دوم ماه جدی ۱۳۹۷ از چاپ برآمد. کتاب سینا که یک مجله پژوهشی است پنجمین شماره آن به علوم حقوقی و سیاسی اختصاص یافته است. این مجله پژوهشی به مدیر مسؤلی دکتر محمد صادق دهقان و سردبیری مظفرخاوری و دکتر عبدالوهاب کریمی و شورای نویسندگان به پیش برده می‌شود.

در پنجمین شماره کتاب سینا مقالاتی تحت عنوان «تأملی در بنیان‌های نظری« سعادت» در فلسفه سیاسی فارابی» از عبدالقیوم ترابی، «درس‌های دموکراسی هند برای افغانستان»، از مظفر خاوری، «نقش پاکستان در استفاده از ابزارهای سیاسی ونظامی در گسترش تروریسم در افغانستان» از محمدتقی موسوی، «نقد و بررسی کد جزای افغانستان ۱۳۹۶»،  از غلام حیدر علامه ، «کد جزا؛ گامی مؤثر در راستای سیاست جنایی تقنینی منسجم، هماهنگ و کارآمد» از احمدرضا صادقی، «نقد کد جزای افغانستان» از عبدالوهاب کریمی، « اندر باب آزادی و سودگروی، جان استوارت میل»، ترجمه و مقدمه از دکتر محمدامین احمدی، «تحلیل تطبیقی عقد فاسد در فقه حنفی وقانون مدنی افغانستان» از عبدالواحد افضلی، «مسوولیت ویژه مهندس و مقاوله کننده سازه ثابت»، از عبدالحسین رسولی، «محصولات اصلاح شده ژنتیکی(تراریخته) از منظر حقوق مصرف کننده»، از علی محمد میرزایی و« اثر گذاری حفظ حقوق اقلیت‌های مذهبی بر تآمین صلح و امنیت منطقه‌ای» از محمد سجادی به زیور چاپ آراسته شده است.

مجله پژوهشی کتاب سینا ثبت و راجستر وزارت تحصیلات عالی کشور است که جواز رسمی خودرا در سال۱۳۹۴ از این وزارت بدست آورد. قابل یادآوری است که شماره ششم  ویژه علوم اجتماعی و هفتم کتاب سینا تحت عنوان ساینس وتکنالوژی ، در آینده نزدیک از چاپ می‌برآید و در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت. مطابق تصمیم اتخاذ شده در پژوهشگاه ابن سینا در شماره­های بعدی کتاب سینا در سه حوزه کلان، حقوق و علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ساینس و تکنالوژی، هر کدام تحت نظر هیئت علمی جداگانه و مجوزنامه مستقل از طرف وزارت تحصیلات عالی منتشر می­گردد.

در مورد خصوصیات این شماره توجه خوانندگان عزیز را به دو نکته جلب می­کنیم:

۱-یک بخش عمده از مقالات حقوقی توسط اساتید حقوق دانشگاه ابن سینا در نقد و بررسی کد جزای افغانستان که طی سال اخیر نافذ شد، اختصاص یافته است. از این لحاظ یک منبع منحصر به فرد محسوب می­شود.

۲-مقاله « اندر باب آزادی و سودگروی» که در اصل ترجمه یک متن کلاسیک فلسفی، است یک نظریه پردازی مهم و تأثیرگذار در باب حد و حدود مجاز دخالت دولت از طریق جرم انگاری در قلمرو آزادی فردی، محسوب می­شود. در واقع از این جهت از منابع اصلی مبحث مبانی جرم­انگاری محسوب می­شود. این مطلب و مبحث در مقدمه­ای نسبتا مفصلی که مترجم بر مقاله نوشته، در ضمن یک بحث تطبیقی توضیح داده شده است.