برگزاری نخستین مسابقۀ کتاب‌خوانی سیرت‌النبی در دانشگاه ابن‌سینا

دانشگاه ابن‌سینا و معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، نخستین مسابقۀ کتاب‌خوانی سیرت‌النبی را به تاریخ ۸ سرطان ۱۳۹۷ در تالار علامه محمداسماعیل مبلغ برگزار کردند.

این برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری صدیق‌الله فدایی آغاز شد. در ادامه داکتر سیدکمال سادات، معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ سخنرانی کرد. داکتر سادات در صحبت‌های خود به وضعیت موجود اشاره داشتند. از دید ایشان وضعیت موجود، وضعیت بسیار خراب و بحرانی است. کودکان کار، آمار بلند معتادین، بیکاری و فقر و همه این مسایل نشان‌دهندۀ وضعیت خراب این روزها است. داکتر سادات از میزبانی دانشگاه ابن‌سینا برای برگزاری این امتحان تشکری کرده و این برنامه را یکی از روزنه‌های امید برای این سرزمین خواند.

در ادامه دکتر محمدامین احمدی، رئیس دانشگاه ابن‌سینا به ایراد سخت پرداخت. موضوع سخنرانی ایشان «جنگ و صلح در اسلام» بود. دکتر احمدی در صحبت‌های خود اشاره کردند که «متأسفانه امروز این ذهنیت به وجود آمده است که آموزۀ اسلام یعنی جنگ. لذا شما اگر در همین زندگی‌نامه هم ملاحظه بفرمایید، یک بخشی از آن جهادهای پیامبر را تشکیل می‌دهد. پس ما باید بفهمیم که منطق جنگ و منطق صلح در اسلام چیست. اگر ما منطق جنگ و صلح را در اسلام نفهمیم به شخصیت پیامبر اسلام و به دین اسلام جفا کرده‌ایم و همین نکته است که محل سو استفادۀ دشمنان ما و شما واقع شده است».

رئیس دانشگاه ابن‌سینا در ادامه افزودند: «در قرآن ما دو دسته آیات داریم. آیات صلح و آیات جنگ و جهاد. به تحلیل بسیاری از مفسران بزرگ، وقتی آیات جنگ را یک طرف می‌گذاریم و آیات صلح را طرف دیگر، جنبۀ صلح سنگینی می‌کند. در نهایت منطق اسلام صلح است نه جنگ؛ یعنی اصل اولی در اسلام صلح و مدارا و عدم تجاوز است. فاعتدوا علیه بهمثل مااعتدا علیکم.]یا مثلا[ ان الله لا یحب المعتدین؛ یعنی خدا تجاوزکاران را دوست ندارد. این یک قاعده است، یک قاعده اساسی است. پس قاعده اساسی در اسلام عدم تعدی و عدم تجاوز است. قاعده اساسی در اسلام صلح است و جنگ یک استثنا است. جنگ یک ضرورت است که گاهی پیش می‌آید. قاعده نیست».

در ادامه آقای غلام‌الدین کلانتری، مشاور وزارت حج و اوقاف نیز در مورد سیرت‌النبی صحبت‌هایی را ارایه کردند.

اولین آزمون برای مسابقۀ کتاب‌خوانی سیرت‌النبی برای خوانش و فهم کتاب زندگی پیامبر اسلام (درس‌ها و اندرزها) نوشتۀ دکتر مصطفی سباعی با ترجمۀ مسعوده جامی بود که در آن بیش از ۵۰۰ نفر شرکت کرده بودند.

(روابط عمومی دانشگاه ابن‌سینا)