سمینار آشنایی با بورسیه‌های آمریکا

سمینار آشنایی با بورسیه‌های آمریکا در دانشگاه ابن‌سینا برگزار شد

سمینار «آشنایی با بورسیه‌های آمریکا» به همت مرکز زبان‌های خارجی دانشگاه ابن‌سینا، دانشگاه ابن‌سینا و کمیتۀ فرهنگی حزب وحدت اسلامی افغانستان به تاریخ ۱۲ ثور سال روان در تالار علامه محمداسماعیل مبلغ برگزار شد.

در این برنامه نخست آقای باقر نیازی، مسئول مرکز زبان‌های خارجی دانشگاه ابن‌سینا به ایراد سخن پرداخت و در ابتدا به مهمانان خوش آمدید عرض کرد. آقای نیازی در ادامه افزود که آشنایی با این بورسیه‌ها می‌تواند راهی را به ما نشان دهد تا بتوانیم از آن طریق اقدام کنیم و تحصیلات عالی خود را در کشوری مانند آمریکا به پایان برسانیم.

آقای نیازی در ادامه وعده داد که از این به بعد برنامه‌های معلومات‌دهی در مورد بورسیه‌های کشورهای مختلف از سوی این مرکز به صورت مستمر برگزار خواهد شد.

آقای حبیب عطایی، سخنران بعدی این برنامه بود. آقای عطایی لیسانس خود را از دانشگاه آمریکایی افغانستان گرفته و بعد از آن موفق شده است که از طریق برنامۀ فول‌برایت عازم آمریکا شود و ماستری خود را در رشتۀ «مدیریت و رهبری تحصیلات عالی» بگیرد. آقای عطایی یک سال می‌شود که به کشور بازگشته و مشغول فعالیت‌های شخصی است.

حبیب عطایی در این برنامه یادآور شدند که بورسیه‌های کشور آمریکا روز به روز کمتر می‌شود و باید از این فرصت‌ها استفاده کرد. یکی از دلایل کم شدن بورسیه‌ها این است که تعداد زیادی از دانشجویان به وطن بر نمی‌گردند و یا در آمریکا و یا کانادا می‌مانند.

آقای عطایی در ادامه روی معیارهای کلی برنامۀ فول‌برایت تمرکز کرده و این معیارها را برشمرد. از دید ایشان چند نکته برای کامیاب شدن فول‌برایت مهم است و آن تأثیرگذاری یک فرد و آرمان‌ها و اهدافی که دارد و دیگری بازبودن یک فرد در مقابل فرهنگ‌های دیگر.

در ادامه آقای ابوذر رویش به ایراد سخن پرداخت. آقای رویش دورۀ لیسانس را در آمریکا سپری کرده و قرار است به زودی برای دورۀ ماستری خود به دانشگاه استنفورد برود.

آقای رویش صحبت‌های خود را در مورد بورسیه‌های غیر از فول‌برایت آغاز کرده و در ابتدا از تجربیات شخصی خود گفتند. آقای رویش در مورد چگونگی رفتن به آمریکا و قبول شدن در برنامۀ لیسانس و ماستری خود در دانشگاه استنفورد معلوماتی را ارایه کردند.

در ادامه آقای موسی رحیمی، سخنرانی کردند. آقای رحیمی نیز لیسانس خود را در دانشگاه آمریکایی افغانستان به اتمام رسانده و قرار است به زودی برای دورۀ ماستری خود عازم آمریکا شود. آقای رحیمی در مورد نقطۀ شروع صحبت کرده و اذعان داشت که باید از نقطه‌ای شروع کرد. از دید آقای رحیمی، فهم انگلیسی مهم‌ترین موضوعی است که می‌تواند در برنامه‌های بورسیه‌ها به متقاضیان کمک جدی کند. از دید آقای رحیمی داشتنِ نمرۀ بلند در تافل افتخار نیست و بسا معیار سنجش نیز در آن وجود ندارد و بدین سبب است که باید انگلیسی را به صورت درست آن فهمید.

سپس آقای قربان‌علی فصیحی به نمایندگی از حزب وحدت اسلامی افغانستان به روی صحنه آمده و از دانشگاه ابن‌سینا و مرکز زبان‌های خارجی به خاطر برگزاری این محفل قدردانی کرد.

در نهایت این برنامه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.