بیست‌ونهمین شب از شب‌های کابل در دانشگاه ابن‌سینا برگزار شد

بیست و نهمین شب از سلسله شب‌های کابل به تاریخ  در تالار علامه محمداسماعیل مبلغ دانشگاه ابن‌سینا برگزار شد.

این برنامه به همت خانه ادبیات افغانستان و با همکاری دانشگاه ابن‌سینا، پژوهشگاه ابن‌سینا، انجمن دانشجویی ابن‌سینا، انتشارات تاک، بنیاد اندیشه و نشر تاریخ شفاهی افغانستان برگزار شده بود.

بیست و نهمین شب از شب‌های کابل همراه بود با سخنرانی دکتر محمدسرور مولایی با موضوع «غزنه، شش‌صد سال پس از سنایی» و سخنرانی دکتر عفت مستشارنیا با موضوع «عایشه درانی، ستم‌دیده روزگار».

در ابتدا آقای دکتر محمدصادق دهقان، رئیس پژوهشگاه دانشگاه ابن‌سینا و دبیر شب‌های کابل این برنامه را معرفی کرده و علت برگزار نشدن این برنامه در مدت طولانی را ناامنی و برخی مشکلات دیگر عنوان کرد. وی حضور اساتید و حاضرین در تالار را خیر مقدم گفته و وعده داد که «شب‌های کابل» وارد دورۀ جدیدی شده است و از این پس این برنامه به صورت مستمر برگزار خواهد شد.

عبدالشکور نظری، مدیر جدید خانۀ ادبیات افغانستان نیز صحبت کوتاهی با حاضرین داشت. آقای نظری نیز وعدۀ جدی داد که از این پس خانۀ ادبیات افغانستان فعالیت‌های خود را بیشتر خواهد کرد و شاهد برنامه‌های بیشتری خواهیم بود.

خانم دکتر عفت مستشارنیا، سخنران بعدی این برنامه بود. ایشان تحقیقاتی را که در مورد عایشه درانی انجام داده بودند را بازگو کردند. در این تحقیقات زندگینامه، آثار و شرایط زمانۀ زندگی عایشه درانی مورد بررسی قرار گرفته بود.

در ادامه دکتر محمدسرور مولایی، در مورد غزنه صحبت کردند. ایشان در ابتدا از دانشگاه ابن‌سینا تقدیر کرده و ابن سینا را مکان علم و دانش عنوان کرد.  دکتر مولایی در ادامه به موضوع سخنرانی خود پرداخت.

در این برنامه، شاعران جوان کابل به شعرخوانی پرداختند و در نهایت جوایز برندگان درون‌کشوری جشنواره قند پارسی به آنها اهدا شد.

(روابط عمومی دانشگاه ابن‌سینا)

عکاس: عمر ثنا، دانشجوی رشتۀ ژورنالیزم دانشگاه ابن‌سینا