ششمین جشن دانش‌آموختگی دانشگاه ابن سینا برگزار شد

دانشگاه ابن سینا با همکاری انجمن دانشجویی، ششمین دور فراغت دانشجویان لیسانس و دومین دور فراغت دانشجویان ماستری خود را به تاریخ ۸ جدی ۱۳۹۶ در ادیتوریم فرانسیس دوسوزا جشن گرفت.

این برنامه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری کبیرحسین حسینی آغاز شد. پس از پخش سرود ملی کشور فارغ‌التحصیلان وارد تالار شدند و همه حضار به تشویق آنان پرداختند.

پس از آن، دکتر محمدامین احمدی، رئیس دانشگاه ابن سینا به ایراد سخن پرداخت. دکتر احمدی در ابتدا شهادت تعدادی از هموطنان را در حادثه روز پنجشنبه تسلیت عرض کرد و گفت که اهریمن جهل و کین می خواهد زندگی و شادابی و دانش و نشاط را از ما بگیرد، اما ما به‌عنوان شهروندان افغانستان با اتحاد و همبستگی خود و با تجلیل از دانایی و خرد می‌خواهیم به اهریمن جهل و کین نشان دهیم که با کشتن نابود و پراکنده نمی‌شویم، یک مردم و یک ملت باقی می‌مانیم و به نام مذهب تقسیم نمی‌شویم، لذا اگر امروز در این محفل لبخندی بر لبان ما نشست آن را چون هدیه‌ای بر روح پر فتوح شهیدان خود می‌دانیم و با این کار خود به نام و یاد ایشان به رغم خواستۀ دشمنان‌شان از زندگی، نور و ایمان خویش به خداوند دانا و حکیم و پیامبر دانایی، فرزانگی و مهربانی تجلیل می‌کنیم.

در ادامه دکتر احمدی گفتند که ابن‌سینا کوشیده و خواهد کوشید تا زمینۀ فراگیری دانش حقیقی را فراهم کند. لذا در کنار تطبیق کریکلوم معمولی و متعارف، برنامه‌های ارتقای ظرفیت را طراحی و راه اندازی کرده است که در حال حاضر این برنامه‌ها عبارتند از کلینیک حقوقی، مرکز زبان‌های بین‌المللی، سیسکو، person view testing center، و دیگر برنامه‌هایی که در چارچوب مرکز مدیریت فناوری و آموزشی فعال خواهد شد. همچنین تمامی این برنامه‌ها و برنامه‌های دیگر در چارچوب مرکز مشاورۀ شغلی که هم اکنون مراحل تأسیس خود را طی می‌کند تا پنج ماه آینده منسجم می‌گردد و به این وسیله، زمینۀ کسب توانایی و مهارت را که برای شغل‌یابی و خدمت از اهمیت اساسی برخوردار است، به صورت دوامدار فراهم می‌کند و البته برنامه‌های آن هم اکنون نیز فعال است. لذا از همۀ دانش‌آموختگان دعوت می‌کنم که برنامه‌های این مرکز را جدی بگیرند و از آن استفاده کنند.

در مجموع ابن سینا با حمایت وزارت محترم تحصیلات عالی، هیئت مؤسسان، هیئت امنا، در رأس آن جناب استاد دانش معاون محترم رئیس جمهوری و دیگر بزرگان کشور، برنامه‌های انکشافی زیادی را روی دست دارد که در نتیجه آن به خواست خداوند در آیندۀ نزدیک به یک دانشگاه معیاری تبدیل خواهد شد. مهمترین برنامه‌های انکشافی ابن سینا گسترش مرکز تحقیقات دانشگاه و ساخت ساختمان دایمی آن است که نقشه‌های آن به همکاری شرکت عمران به صورت کامل آماده شده و به این وسیله از مسئولان این شرکت آقایان انجینری خدادادی و انجنیر اسماعیل سعادت و دیگر عزیزان که در این برنامه دخیل بوده‌اند، تشکر می‌کنم و عملیات اجرایی آن در پایان همین سال شروع خواهد شد و بناست که یک ساختمان معیاری که زیر بنای یک محیط آکادمیک را داشته باشد، ساخته شود.
پس از آن گروه سرود لیسه معرفت، سرود اهدایی خود را تقدیم حضار کردند. ترانه سرای این سرود دکتر سمیع حامد، آهنگساز استاد عصمت نثار و اجرای آن توسط گروه سرود معرفت. متن این سرود با این بیت آغاز می‌شد: از زمین تا خورشید راه نو می‌سازیم/ ماه اگر کهنه شود ماه نو می‌سازیم.

سپس دکتر نجیب‌الله خواجه عمری، وزیر تحصیلات عالی به ایراد سخن پرداخت. وزیر تحصیلات عالی نیز در ابتدا به روان پاک شهدای حوادث اخیر درود فرستاده و برای زخمیان رویدادهای اخیر شفای عاجل استدعا نمود. وزیر تحصیلات عالی ششمین دور فراغت دانشجویان دورۀ لیسانس و دومین دور فراغت دانشجویان ماستری دانشگاه ابن سینا را تبریک گفته و بیان داشت که این یک دستاورد بزرگ برای تحصیلات عالی کشور است. در ادامه وزیر تحصیلات عالی برخی از برنامه‌های این وزارت را بازگو کرده و از فعالیت دانشگاه‌هایی که در راستای قانون فعالیت‌های علمی گسترده‌ای دارند ستایش کرد.

در ادامه آقای محمدحسین سرآمد، یکی از فارغ‌التحصیلان دورۀ ماستری به نمایندگی از هم‌دوره‌های خود صحبت کردند. آقای سرآمد در صحبت‌های خود از استادان و تمامی کسانی که در این دوره زحمت کشیدند سپاس‌گزاری کرده و گفتند که دانشگاه ابن سینا این را به من آموخت که چه چیزی را نمی‌دانم و به نظرم این مهمتر از آن است که بدانیم چه چیزی را می‌دانیم.

در ادامه برنامه نیز آقای محمدامیر کامه وال، رئیس پوهنتون‌ها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی وزارت تحصیلات به سخنرانی پرداخت. آقای کامه وال، دانشگاه ابن سینا را یکی از بهترین دانشگاه‌های افغانستان دانسته و خاطر نشان کرد که این دانشگاه یکی از افتخارات وزارت تحصیلات عالی افغانستان است.

خانم فاطمه فرهمند، نیز به نمایندگی از فارغ‌التحصیلان دورۀ لیسانس چند کلامی با حضار به صحبت پرداخت و علاوه بر تشکری از اساتید دانشگاه، خاطره‌ای از دوران دانشجویی خود را نقل کرد.

استاد عصمت نثار، آوازخوان به نام کشور نیز در این برنامه به هنر نمایی پرداختند و پارچه‌آهنگی را تقدیم حاضرین در تالار کردند.

این برنامه با تقدیم «تبریک‌نامه» به فارغ‌التحصیلان به پایان رسید.

(روابط عمومی دانشگاه ابن‌سینا)