مرکز امتحانات بین‌المللی تکنالوژی معلوماتی دانشگاه ابن‌سینا افتتاح شد

دانشگاه ابن‌سینا از این پس مجری برگزاری امتحانات بین‌المللی تکنالوژی معلوماتی در افغانستان شد. این مرکز روز سه‌شنبه ۱۶ عقرب سال روان در دانشگاه ابن‌سینا افتتاح گردید. برنامه‌ای از طرف دانشکده کامپیوتر ساینس و انجمن دانشجویی ابن‌سینا برای این افتتاحیه در تالار علامه محمداسماعیل مبلغ دایر شده بود.
استاد احمدضیا بهرامی، رئیس دانشکده کامپیوتر ساینس دانشگاه ابن‌سینا نخستین سخنران این برنامه بود. استاد بهرامی در ابتدا به مهمانان خوش آمدید گفته و به خاطر افتتاح این مرکز مهم در دانشگاه ابن‌سینا اظهار خرسندی کرد. آقای بهرامی در ادامۀ صحبت‌های خود این مرکز را یک فرصت خوب برای آموزش‌های معیاری در افغانستان دانست و گفت که امیدوار است تا دانشجویان بتوانند بیشترین استفاده را از این مرکز ببرند و شغل‌های خوبی را در رشتۀ آی‌تی از آن خود کنند.
استاد بهرامی در ادامه، معلوماتی را در مورد شرکت Pearson VUE و E- Learning system ارایه کردند. ایی‌لرنینگ سیستم، یک برنامۀ آموزشی رایگان و آنلاین است که امروزه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهانی از این برنامۀ آموزشی استفاده می‌کنند و شرکت پرسن‌ویو، یک شرکت معتبر بین‌المللی است که امتحانات دروس آنلاین و غیرآنلاین رشتۀ آی‌تی را در سراسر جهان پوشش داده و مدرک معتبر بین‌المللی را صادر می‌کند.
دکتر محمدسلیم ساعی، استاد دانشکده کامپیوتر ساینس دانشگاه ابن‌سینا سخنران بعدی این برنامه بود. دکتر ساعی در مورد E- Learning system صحبت کردند. به گفتۀ ایشان، با دو شکل آنلاین و آفلاین می‌توان از این سیستم استفاده کرد. دکتر ساعی در ادامه بحثE-learning system را در افغانستان مورد بحث قرار داد و اینکه چه موانعی در کشور در برابر استفاده از آموزش الکترونیکی وجود دارد و چگونه می‌توان آن را توسعه داد. دکتر محمدسلیم ساعی در مورد اهمیت E- learning خاطرنشان کرد که امروزه در دانشگاه‌های ما اگر دانشجویی ۲۵٪ در دروس خود حاضر نباشند، از امتحانات محروم می‌شود. در حالی که در سیستم E-learning دانشجو می‌تواند بدون کدام مشکلی به طور آنلاین به دروس خود ادامه دهد.
دکتر ساعی در آخر گفته‌هایشان تأکید کردند که کشور ما راه طولانی‌ای برای استفاده از سیستم E-learning دارد، اما فعلاً با همین آمادگی‌های ابتدایی خود نیز می‌توانیم از آن استفاده مثمر کنیم.
سومین سخنران این برنامه علی‌آقا ناصری، استاد دانشگاه پول‌تخنیک کابل بود. آقای ناصری در ابتدا افتتاح این مرکز را به دانشگاه ابن‌سینا تبریک گفته و در ادامه به اهمیت آموزش و ارکان آن پرداخت. به عقیدۀ ایشان، آموزش دارای چهار رکن می‌باشد: اول، نهاد آموزشی. دوم، آموزش باید رسمیت علمی داشته باشد. سوم، مدل و نوع آموزش. و چهارم، روش و ابزار ارایه آموزش.
دکتر علی‌اکبر احمدی، استاد دانشگاه کاتب آخرین سخنران این برنامه بود. ایشان نیز افتتاح مرکز امتحانات بین‌المللیPearson VUE را به اساتید و دانشجویان دانشگاه ابن‌سینا تبریک گفته و در ادامه بحث‌شان اضافه نمودند که استفاده از پَلت فرم‌های آنلاین باعث می‌شود که از دنیا آگاه شویم و با عضویت در کورس‌های آن، می‌توان درس‌هایی را که در کشورهای دیگر داده می‌شود دنبال نماییم.
در پایان این برنامه مرکز امتحانات بین‌المللی تکنالوژی معلوماتی دانشگاه ابن‌سینا توسط دکتر ذاکرحسین ارشاد، معاون علمی و تدریسی دانشگاه ابن‌سینا و سایر مهمانان افتتاح شد.
قابل یادآوری است که نمایندگی Pearson VUE Authorized Test Center در دانشگاه ابن‌سینا جواز رسمی برگزاری امتحانات مهم بین‌المللی از جمله امتحانات سیسکو، مایکروسافت، اوراکل، کامپتیا، لینوکس و… را دارد. دانشکده کمپیوتر ساینس با گرفتن این امتحانات و توزیع گواهینامه بین‌المللی برای متقاضیان، زمینۀ رقابت پویا را برای دانشجویان و متخصصان تکنالوژی معلوماتی در داخل کشور به‌وجود می‌آورد.

(روابط عمومی دانشگاه ابن‌سینا)
عکاس: فاطمه جعفری، دانشجوی دانشگاه ابن‌سینا