مدیریت امور بانکی و مالی

رشته مدیریت بانکی و امور مالی :

اداره اقتصاد یک کشور از طریق کنترول مالی و پولی مملکت امکان پذیر می باشد که باید طبق برنامه‌ریزی‌های مشخص و هدف دار پیش رفته و با کنترول و نظارت بسیار دقیق خاتمه یابد. برنامه‌ریزی های مالی باعث می‌شودکه منابع مختلف مملکت و قوای بشری موجود، به طور هماهنگ به طرق سالم درجامه به کار افتد و ضمن اراییه حداکثر کارایی نتایج از پیش تعیین‌شده نیز به نحو اثربخش حاصل شود.

مدیریت امور بانکی دریک کشور یکی از ابزارهای مهم در اجرا و تعیین جهت سیاست‌های پولی میباشد. تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد بانک‌ها، می‌تواند چگونگی اجرای سیاست های پولی را نشان داده وعلل عدم کاربرد بعضی از خط مشی‌ها را به خوبی کشف و در اختیار مدیر بانک ها وموسسات پولی و مالی قرار دهد.

توجه به این نیاز مبرم، انگیزه اصلی برای راه اندازی رشته مدیریت امور بانکی در دانشکده اقتصاد ومدیریت موسسه تحصیلات عالی ابن سینا را تشکیل میدهد، که امید می رود ضمن کمک به انکشاف دانش در سطح سازمان های مالی و پولی کشور ، نیاز بانک ها و موسسات پولی و مالی درسکتور خصوصی و دولتی به کارشناسان و مدیران متخصص،مرتفع شود.

مدیریت بانکی و امور مالی رشته ای است که در آن محصل با جنبه های توصیفی وتحلیلی نظریات پول ، بانکداری داخلی و بین المللی ، مبانی مدیریت ، مدیریت مالی ونیروی انسانی، مباحث حقوقی،علم محاسبه و حسابداری آشنا می شود.

رشته مدیریت بانکی و امور مالی بر حسب مشاغل بسیار متنوعی که فارغ التحصیلان آن در بانک ها عهده دار می شوند، به حوزه های وسیع بانکداری داخلی (مانند برنامه ریزی پولی و مالی ،سازمان دهی تشکیلات اداری ،مدیریت شعب،اعتبارات، اطلاعات،سرمایه گذاری،روابط عمومی،خدمات و…) و بانکداری بین المللی (مانند امور مربوط به واردات ،اعتبار ،اسناد،آربیتراز و …)تقسیم می شوند؛ و برای هریک از این حوزه ها اطلاعات و معلومات مشترک و اختصاصی مورد نیاز است.

محصلان این رشته می توانند با استفاده از یک سری مدل های تصمیم گیری و متدهای کمی ،مانند احصاییه و علم تحقیق در عملیات ()با شیوه های مختلف تصمیم گیری که مورد نیاز مدیران است آشنایی حاصل کرده وبه این وسیله به تایین خط مشی و برنامه ریزی های استراتیژیک موسسات پولی موفق باشند. دوره لیسانس رشته اقتصادبازرگانی شامل مضامی عمومی،مضامین اساسی ،اختصاصی و اختیاری است که محصلان با گذراندن موفقیت آمیز آن،مدرک لیسانس موسسه تحصیلات عالی ابن سینا را در یافت می کنند.

اهداف دوره مدیریت بانکی و امور مالی

۱ . آموزش و تربیت متخصصان وکارشناسان مدیریت امور بانکی و مدیریت امور بانکی بین المللی.

۲ . تربیت کارشناسان ونیروی فنی و متخصص برای پاسخ گویی به نیازهای بازار،نهادها،موسسات، بانک ها و…در سکتورهای دولتی و خصوصی.

۳ .آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل و ورود به مقاطع بالاتر تحصیلات(ماستری) در رشته های مدیریت و یا علوم اقتصادی.